Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 Grand Prix Nederland 2021

Weekend van de waarheid voor Red Bull en Max Verstappen

Max Verstappen komt dit weekend 'thuis' voor de Grand Prix van Nederland en doet dat als één van de twee titelfavorieten. Red Bull zal eindelijk weer eens Mercedes fair and square willen en móéten verslaan.

Verstappen Hungary
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Natuurlijk, Max Verstappen is als winnaar van de Grand Prix van België de boeken in gegaan, maar dat vertelt nog niet eens de halve waarheid. In werkelijkheid is de Red Bull-coureur al drie races op rij niet in staat geweest een volle ronde competitief te voltooien. Daardoor is het nog altijd nagenoeg onmogelijk te voorspellen hoe de Red Bull RB16B zich verhoudt tot de voor de GP van Groot-Brittannië geüpdatete Mercedes-bolide.

Het is een opmerkelijk gegeven in de strijd tussen Verstappen en Hamilton, die in de achtertuin van Verstappen een vervolg krijgt. En voor Verstappen, die als je Red Bull moet geloven toch al zo'n vier andere thuisraces per jaar rijdt (Oostenrijk, Groot-Brittannië, België en vooruit, ook Japan), zal de druk echt wel toenemen. Het publiek verwacht niets anders dan een overwinning van de Nederlander. Echter, vaak genoeg heeft Verstappen aangegeven over stalen zenuwen te beschikken.

Ondanks alle malheur uit de laatste race ligt de WK-leiding met slecht drie punten achterstand op Hamilton voor het grijpen. Om dat daadwerkelijk te doen moet het momentum echt wel weer een keer de kant van Red Bull op vallen, zeker als Verstappen de overwinningsbokaal omhoog wil houden op zondagmiddag.

Circuit Zandvoort is een snel, maar boven alles krap en bochtig circuit. Dat betekent dat de poleposition, te vergeven op zaterdag, van doorslaggevend belang kan zijn. Op een circuit waar track position de sleutel tot succes is, moet je van voren starten. Het circuit wordt natuurlijk ook gekenmerkt door de twee nieuwe kombochten, te weten de Hugenholtzbocht en de Arie Luyendykbocht. Laatstgenoemde wordt dit jaar nog niet met open DRS genomen, zo werd eerder deze week duidelijk. De F1 wil extra data verzamelen om het dan volgend jaar alsnog in te voeren.

			© Red Bull Contentpool
	© Red Bull Contentpool

Strijd naast de baan?

Opeens was daar vanuit Duitse media het bericht dat Red Bull bij de FIA om opheldering zou hebben gevraagd over de intercooler van Mercedes. Door warme lucht vanuit de turbo verder terug te koelen dan andere teams, zou men in de eerste acceleratiefase meer vermogen uit de krachtbron weten te halen. Met enkele langzame bochten zal dat, als de kwestie daadwerkelijk speelt, een voordeeltje zijn in de Noord-Hollandse duinen. Het zal zeker een onderwerp van gesprek worden op Circuit Zandvoort.

Sowieso lijkt de strijd tussen Mercedes en Red Bull momenteel wat gelijker te zijn, na een periode waarin Red Bull duidelijk de overhand leek te hebben. Echter, zoals aangegeven hebben we in de voorbij races nauwelijks de kans gekregen die theorie in de praktijk te controleren. Mercedes heeft al aangegeven dat het circuit goed bij de W12 zou passen.

Geruchtencarrousel draait op volle toeren

Op de achtergrond draait de geruchtenmolen op volle toeren. We hebben het dan over geruchten over wie waar rijdt in 2022. Teams zijn druk bezig hun line-up voor het volgende seizoen rond te krijgen en wie weet tovert één van de Formule 1-teams wel een aankondiging uit de hoge hoed.

Zoals RacingNews365 eerder deze week al aangaf, lijkt het er toch sterk op dat George Russell zijn langverwachte overstap naar Mercedes maakt. Valtteri Bottas zou op zijn beurt naar Alfa Romeo gaan, waar opeens Nyck de Vries een goede kandidaat zou zijn voor het tweede stoeltje. Alexander Albon zou Russell vervangen bij Williams, waardoor Antonio Giovinazzi het kind van de rekening lijkt te worden.

Verder zou je mogen verwachten dat in de komende weken AlphaTauri aankondigt door te gaan met het huidige coureursduo, bestaande uit Pierre Gasly en Yuki Tsunoda. Met zoveel verwachtingen, geruchten en voorspellingen zal een flink aantal coureurs zijn beste pokerface op moeten zetten tijdens de verschillende perspraatjes.

Wie niks wil missen van de Grand Prix van Nederland doet er goed aan onderstaand tijdschema te checken. RacingNews365 doet live verslag van alle sessies en voor live televisiebeelden kun je dit weekend gratis terecht bij het open kanaal 14 van Ziggo Sport en natuurlijk bij F1 TV Pro.

Tijdschema Formule 1 GP Nederland 2021

Sessie Datum Tijd
Eerste vrije training Vrijdag 3 september 11:30 - 12:30 uur
Tweede vrije training Vrijdag 3 september 15:00 - 16:00 uur
Derde vrije training Zaterdag 4 september 12:00 - 13:00 uur
Kwalificatie Zaterdag 4 september 15:00 - 16:00 uur
Race Zondag 5 september 15:00 uur

Ook interessant:

Stewart: "Verstappen doet voor geen enkele andere coureur ter wereld onder"

In aanloop naar de Grand Prix van Nederland sprak RacingNews365 met Formule 1-legende en drievoudig winnaar van de Formule 1-race op Circuit Zandvoort Jackie Stewart. Volgens hem is Verstappen een van de beste, zo niet de beste coureur ter wereld. Check hieronder de beelden.

Abonneer je op ons YouTube-kanaal en mis niets van de Formule 1.

Abonneer je op ons YouTube-kanaal.

Formule 1 GP Nederland 2021 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Topontwerper 'Newey verlaat Red Bull Racing aan het einde van het seizoen'