Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 Grand Prix Hongarije 2021

Hamilton en Verstappen kruisen de degens opnieuw in beladen GP Hongarije

Na de enorme commotie over het samenkomen van Lewis Hamilton en Max Verstappen in de Grand Prix van Groot-Brittannië krijgt dit weekend het titanengevecht een vervolg. Op vrijdag om 11:30 uur maakt het gevecht naast de baan weer plaats voor actie op de baan, daar waar Verstappen en Hamilton tot zondagmiddag op elkaar zijn aangewezen.

Verstappen Hamilton England
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Natuurlijk kreeg de rivaliteit een nieuwe lading mee op Silverstone, maar of we daar dit weekend óp het circuit iets van terug gaan zien? Je mag verwachten dat zowel Max Verstappen als Lewis Hamilton professioneel genoeg zijn om het gebeuren op Silverstone achter hen te laten en het uitvechten van die strijd aan hun teams over te laten. Dat is in ieder geval wat Verstappen, die met zijn spaarzame reacties en enorme mate van kalmte uitstraalde, wel heeft aangegeven. Die strijd naast baan krijgt vandaag (donderdag) om 16:00 uur een vervolg. De mogelijke uitkomsten daarvan beschreven we eerder al.

Daar vanuit gaande kunnen we ons hopelijk weer concentreren op het sportieve aspect van de sport. Mercedes hoopt op de Hungaroring opnieuw mee te doen om de overwinning, maar gaf al aan dat dat zeker geen inkoppertje wordt. Red Bull wordt als favoriet naar voren geschoven en misschien niet ten onrechte. Het baantje van 4.381 meter vraagt om veel downforce en de Red Bull RB16B is op dat vlak sterker dan Mercedes' W12. Mercedes introduceerde op Silverstone updates en men gaf te kennen dat die daar deden wat ze moesten doen, maar de Hungaroring is een heel ander circuit.

Een overwinning voor Verstappen zou zijn eerste triomf in Hongarije betekenen, een overwinning voor Hamilton zou zijn 100ste(!) GP-overwinning uit zijn carrière zijn, een duizelingwekkend aantal dat weinigen ooit voor mogelijk hadden gehouden. Bij een zege voor Red Bull zal een enorme portie genoegdoening komen kijken.

Klein Honda-wonder?

De Grand Prix van Hongarije mag met recht een klassieker op de Formule 1-kalender genoemd worden. Sinds de eerste race in 1986 stond het evenement onafgebroken op de Formule 1-kalender, zelfs de coronacrisis kon daarin 2020 geen verandering in brengen. De baan zoals hij er toen lag, is bovendien in grote lijnen nog de baan zoals hij nu is.

Op die baan worden vanaf zondagmiddag 15:00 uur (zie tijdschema hieronder) 70 ronden gereden. Voor Max Verstappen is het nog maar de vraag met welke motor hij dat gaat doen. De motor waarmee hij crashte op Silverstone, lijkt de klap te hebben overleefd, maar de vrije trainingen moeten uitsluitsel geven. Honda kan bepalen dat de motor inderdaad nog geschikt is om mee te racen, dat hij enkel geschikt is voor vrije trainingen, of dat het beter is om de motor helemaal niet meer te gebruiken. Als het geen racewaardige motor meer is, zal Red Bull een derde motor aan moeten wenden voor Verstappen.

Dat laatste heeft nu dan nog geen vervolgen, omdat je straffeloos drie motoren per seizoen mag gebruiken, maar met nog dertien races te gaan, zal men op enig moment een vierde krachtbron aan moeten spreken en dan volgt wél een gridsraf.

Outsiders?

Natuurlijk moet je Red Bull én Mercedes aanwijzen als favorieten voor de overwinning, maar wie weet wat McLaren en Ferrari dit weekend kunnen laten zien. Ferrari liet zich eerder op high-downforce circuits héél goed van voren zien en na de tweede plaats van Charles Leclerc op Silverstone lijkt dat misschien niet eens meer een voorwaarde voor successen voor de Scuderia is.

En McLaren? Ook dat team lijkt steeds vaker in staat speldenprikjes uit te delen aan de twee vertrouwde topteams. Niet voor niets greep Lando Norris laatst nog nipt naast de poleposition en troefde hij daarmee beide Mercedessen af. Een mooi, maar clean gevecht op de baan met veel teams van voren, zou weleens precies kunnen zijn wat de Formule 1 nodig heeft.

Om te weten hoe het weekend uit gaat pakken, volg je RacingNews365 natuurlijk op de voet gedurende het weekend. We houden je van alle ontwikkelingen op de hoogte, of het nu gaat om de actie op de baan of toch om de strijd tussen Mercedes en Red Bull naast de baan. Tijdens de sessies volg je natuurlijk onze liveblogs en voor live beelden ben je bij F1 TV Pro aan juiste adres.

Tijdschema Formule 1 GP Hongarije 2021

Sessie Datum Tijd
Eerste vrije training vrijdag 30 juli 11:30 - 12:30 uur
Tweede vrije training vrijdag 30 juli 15:00 - 16:00 uur
Derde vrije training zaterdag 31 juli 12:00 - 13:00 uur
Kwalificatie zaterdag 31 juli 15:00 - 16:00 uur
Race zondag 1 augustus 15:00 uur

Max Verstappen is de grote favoriet voor de GP van Spanje. Als de Nederlander wint, ontvang je maar liefst 30 keer jouw inzet bij Unibet!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 30 keer jouw inzet!

Formule 1 GP Hongarije 2021 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Live Derde vrije training Formule 1 GP Spanje 2024