Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Volgende F1-legende ziet Verstappen langszij komen: "Volgende week nummer 34"

Max Verstappen veroverde tijdens de Grand Prix van Bahrein zijn 33e poleposition uit zijn carrière. Daarmee kwam de Nederlander op gelijke hoogte met viervoudig wereldkampioen Alain Prost. Op de grid in Bahrein sprak RacingNews365 met de legendarische Fransman over de prestaties van Verstappen.

Prost Alesi Bahrain
Interview
Naar nieuwsoverzicht © RacingNews365

Tijdens het Grand Prix-weekend in Bahrein pakte Max Verstappen voor de 33e keer poleposition. De Nederlander kwam zo in dat rijtje op gelijke hoogte met autosportlegende Alain Prost en kan de voormalig coureur ook evenaren als het om aantal titels gaat. Als Verstappen dit seizoen wereldkampioen wordt, staat hij net als Prost op vier wereldtitels.

Alain Prost laat tegenover RacingNews365 weten dat hij heeft genoten van de 33e poleposition van Verstappen: “Het was mooi dat Verstappen poleposition pakte en ik ben er zeker van dat nu ook nummer 34 snel gaat volgen. Waarschijnlijk al tijdens de volgende Grand Prix”, lacht de viervoudig wereldkampioen wanneer we hem naar de evenaring van het aantal poles vragen.

Prost verwacht ook dat Verstappen hem dit jaar qua wereldtitels gaat evenaren. “Ik denk dat Red Bull dit jaar gaat domineren. De rest kan misschien wat dichterbij komen, maar uiteindelijk is Red Bull toch te sterk. Ferrari zal ook niet sterk genoeg zijn om de wereldtitel te veroveren."

In 2023 passeerde Verstappen overigens Prost al op het lijstje van het meeste aantal overwinningen. Prost behaalde namelijk 51 overwinningen gedurende zijn carrière, terwijl Verstappen inmiddels op 55 overwinningen staat.

Meeste polepositions in F1

# Coureur Aantal
1. Hamilton 104
2. M. Schumacher 68
3. Senna 65
4. Vettel 57
5. Clark 33
- Prost 33
- Verstappen 33
8. Mansell 32
9. Rosberg 30
10. Fangio 29

Ook interessant:

Concurrentie Verstappen een illusie armer na galavoorstelling

Daar is 'ie weer! De nieuwste F1-podcast van RN365. Natuurlijk over de weergaloze GP van Bahrein van Max Verstappen, maar er gebeurde nog veel meer. Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk bespreken het allemaal! Beluister 'm hieronder.

Abonneer je op ons YouTube-kanaal en mis niets van de Formule 1.

Abonneer je op ons YouTube-kanaal.

Interviews RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Papa Perez "Verstappen en Checo zijn twee tijgers!"