Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 Grand Prix Spanje 2020

Mercedes zet Verstappen op achterstand in eerste training Spanje

Het team van Mercedes was met afstand het snelste tijden de eerste training op het circuit van Barcelona. Max Verstappen legde beslag op een vertrouwde derde stek, maar gaf bijna een seconde toe.

Verstappen spanje
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Lange tijd bleef het stil op het Circuit de Barcelona-Catalunya, maar daarna nam Mercedes het voortouw. Met een buitentemperatuur van 30 graden en een baantemperatuur van 40 graden, was het afzien voor de coureurs.

Valtteri Bottas opende het bal op de medium band, terwijl Max Verstappen de harde band gebruikte - waarop hij in zijn eerste run een kleine seconde toe gaf op de snelste tijd van dat moment. Lewis Hamilton verbeterde, eveneens op de harde band, de snelste tijd van Bottas. In een tweede run op de harde band scherpte Verstappen zijn tijd aan, waardoor hij op dat moment een halve seconde toegaf op Hamilton.

Bij Williams geen George Russell tijdens de eerste training, maar Roy Nissany. De Israëlische coureur maakte zijn debuut in een officiële F1-sessie en deed dit beter dan verwacht. Daar waar Nissany tijdens de wintertest in Abu Dhabi nog seconden tekort kwam op de rest van het veld, wist hij het nu redelijk bij te benen. Met een spin zorgde hij voor een van de weinig verheffende momenten in het eerste bedrijf.

Uitslag Eerste vrije training - Spanje

# Coureur Team Tijd Band
Resultaten worden geladen...

Het tempo werd door de Mercedes-rijders flink opgevoerd op de zachte band. Bottas klokte een 1.16,7 en werd op minder dan een tiende gevolgd door teamgenoot Hamilton. Verstappen deed het rustig aan in de training, waarin hij een nieuwe achtervleugel tot zijn beschikking had. Na een uur stonden er pas 11 ronden achter de naam van de Nederlander, allen op de harde band.

Met een half uur te gaan waagde ook Red Bull zich aan een snelle run op de zachte band. Verstappen wist zich te verbeteren tot de derde tijd, maar wel op ruim negen tienden van Bottas. Teamgenoot Albon liep tegen een probleem met zijn motor aan. De Brit meldde het team dat hij vermogen verloor, waarop hij direct de pits opzocht. Na een korte check kon Albon zonder problemen terugkeren op de baan.

Positief voor Sebastian Vettel was dat zijn nieuwe chassis zijn problemen met de auto opgelost lijkt te hebben. De Duitser was op een vijfde positie slechts enkele duizendsten langzamer dan Charles Leclerc. Red Bull sloot de training af als derde met Verstappen en achtste met Albon.

Verstappen aast op zijn eerste overwinning in China. Pak 50 keer jouw inzet bij Unibet als Verstappen de snelste ronde rijdt en wint!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50 keer jouw inzet!

Formule 1 GP Spanje 2020 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Tv-rechten 'Formule 1 nog jarenlang te zien bij Viaplay'