Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Russell eist duidelijkheid van de FIA over 'gekke' beslissingen

George Russell, voorzitter van de coureursvakbond, wil opheldering van de FIA na verschillende beslissingen waar de coureurs het niet (altijd) mee eens waren.

George Russell is niet op zijn mondje gevallen, zeker niet als voorzitter van de vakbond der F1-coureurs, de GDPA. De afgelopen tijd was er veel ophef over de keuzes van de FIA, vooral op het vlak van consistentie. In gesprek met onder meer RacingNews365 zegt Russell dat hij en zijn collega's daar vanaf willen. "Er zullen veel gesprekken komen met de FIA, om hun kijk op bepaalde zaken beter te begrijpen. Het is op dat vlak een uitdagende periode voor ons allemaal, net als voor de FIA. Ze zijn niet dom, ze doen hun best, maar we moeten begrijpen wat hun benadering is en bepaalde plooien glad strijken." "We kunnen niet constant raceweekenden hebben die worden beïnvloed door de mensen van de wedstrijdleiding. We hebben recent wat crazy, rare beslissingen gezien. Als ze consistent zijn, dan prima, maar de inconsistentie maakt het zo uitdagend voor ons coureurs."

DRS

Een ander voorbeeld waar Russell zich aan irriteert, is het feit dat de afgelopen raceweekenden de DRS-zones vergeleken met vorig jaar zijn ingekort. En dat terwijl inhalen volgens de Mercedes-coureur juist lastiger is dan vorig jaar. "Dit jaar is het over het algemeen lastiger. De auto's zijn op een manier dusdanig geëvolueerd dat ze verder weg staan van de reglementen dan toen deze werden geïntroduceerd, waardoor inhalen lastiger is geworden. Ik weet niet eens of de FIA zich realiseert dat inhalen lastiger is geworden, terwijl ze de DRS-wijzigingen baseren op historische data..." "Dat gaan we zeker aankaarten", vervolgt Russell. "Hier in Bakoe is de DRS-zone slechts honderd meter ingekort. Dat gaat geen wereld van verschil maken, maar het is wel een stap in de verkeerde richting. We willen gewoon op de hoogte worden gehouden van deze beslissingen, zodat we onze mening kunnen delen, die zo kan bijdragen aan een betere beslissing." "Het is een proces, maar we doen het samen. Allemaal willen we het beste voor de sport. We moeten gewoon wat beter samenwerken om de sport leuker, maar ook veiliger te maken. Wie kunnen dan beter feedback geven dan de coureurs zelf?", aldus de Brit.

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"