Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 Grand Prix Spanje 2021

Verstappen nipt afgetroefd door Bottas tijdens eerste training GP Spanje

Valtteri Bottas heeft de eerste training voor de Grand Prix van Spanje als snelste afgesloten. Max Verstappen reed relatief weinig ronden en kwam 33 duizendsten tekort voor de snelste tijd.

Verstappen Barcelona
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Met een spin van Nikita Mazepin ging de eerste vrije training van start op het circuit van Barcelona van start. De coureurs en teams kenden het circuit op hun duimpje, maar in tegenstelling tot de voorgaande jaren vonden er dit jaar de wintertests niet plaats.

Het eerste deel van de sessie maakten de coureurs veelvuldig gebruik van de harde band. Daarop waren de verschillen tussen de Mercedessen en Verstappen klein. De Red Bull-coureur gaf een drie tienden toe op het hardste rubber.

Het wachten was op het moment waarop de coureurs zouden wisselen naar de zachte band. Daarop nestelden Valtteri Bottas en Lewis Hamilton zich vooraan. Verstappen liet op zich wachten en kwam pas in de laatste tien minuten van de sessie in actie op het rode rubber.

Uitslag Eerste vrije training - Spanje

# Coureur Team Tijd Band
Resultaten worden geladen...

Reden daarvoor was een spin van Robert Kubica, die de eerste training voor zijn rekening nam in de Alfa Romeo, in bocht 10. De Pool parkeerde zijn auto in het grind en zorgde voor een rode vlag situatie.

De laatste tien minuten van de sessie was het hierdoor dringen op de baan. Verstappen brak zijn eerste snelle run af wegens verkeer, maar in zijn eerste vliegende ronde kwam hij slechts 0,033 tekort op de tijd van de Fin, die nog even kort van de baan ging.

Achter Bottas en Verstappen was het Hamilton die slechts een tiende toegaf en de sessie als derde eindigde. Opvallend was dat de beide Ferrari's, vijfde en zesde, hun snelste tijd klokten op de medium band. Daarop gaven ze een halve seconde toe op de snelste tijd.

Voorspel en win

Powered by

Slajeslag.nl
RN365 2 0 In site Action block prize GP Spain

Wie wint de GP van Spanje 2021?

Speel mee en win een F1 Red Bull Racing Playseat t.w.v. € 1199, aangeboden door Slajeslag.nl

Speel mee

Formule 1 GP Spanje 2021 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Max Hezemans: "Newey wil met Hamilton Verstappen verslaan"