Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Red Bull Racing

"Marko zal Newey tot de orde hebben geroepen bij Red Bull"

In de jacht op zijn eerste Formule 1-wereldtitel is Max Verstappen grotendeels afhankelijk van zijn materiaal. Dat materiaal wordt geleverd door Red Bull en getekend door topontwerper Adrian Newey en juist daar wrong de afgelopen jaren de schoen enigszins.

Interview
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Jaarlijks kwam Red Bull maar moeilijk uit de winterslaap en stond het team er op z'n vroegst pas echt bij tijdens de Grand Prix van Spanje, daar waar jaarlijks de eerste grote updatepakketten worden geïntroduceerd. Op dat moment liep het team alweer achter de feiten aan en was de rol van Red Bull in de titelstrijd alweer uitgespeeld.

Adrian Newey speelt daarin een cruciale rol, weet voormalig Formule 1-coureur Gijs van Lennep, die met enige kritiek terugblikt op de werkwijze van Red Bull en de ontwerpafdeling aldaar: "Het is te hopen dat de auto dit jaar van meet af aan goed is, want het is al een paar jaar gebeurd dat meneer Adrian Newey, de beste designer uit de Formule 1, pas halverwege het seizoen aan zijn mouw wordt getrokken om orde op zaken te stellen", aldus de man die samen met Red Bull-adviseur Helmut Marko de 24 uur van Le Mans won in gesprek met RacingNews365.

"Op enig moment was Newey zelfs bijna met pensioen en moest Red Bull hem goed betalen om terug te keren. Voor geld doet immers iedereen wat, maar hij hield er wel diverse randprojecten op na. Als hij dan halverwege het seizoen fulltime op het project werd gezet, was het al te laat. Ik ga er echter vanuit dat meneer Marko dit keer op voorhand tegen Newey heeft gezegd dat de auto deze keer vanaf februari top moet zijn."

Volgens Van Lennep moet het goed kunnen komen als Newey zich met maximale focus op het nieuwe seizoen heeft gestort: "Aan het eind van het vorige seizoen zat de auto er al goed bij, en aangezien de reglementen vrijwel niet gewijzigd zijn, kán het niet eens heel veel beter, maar ze moeten er wel bovenop zitten. Ik ga er echter vanuit dat Marko en Newey stevig om de tafel hebben gezeten."

RN365 Nieuwsdossier Interviews

RacingNews365 voorziet de racefans dagelijks van exclusieve interviews met F1-coureurs en prominenten uit de auto- en motorsport.

16 reacties