Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 Grand Prix Oostenrijk 2020

Verstappen blijft beide Mercedessen voor in eerste training GP Oostenrijk

Max Verstappen kende een probleemloos begin van het tweede Grand Prix weekend op de Red Bull Ring. Sergio Perez was in zijn Racing Point verrassend de snelste man, in een training waarbij de toppers zich niet bezighielden met super snelle tijden.

Op een bloedhete Red Bull Ring begonnen de coureurs aan de eerste vrije training van de Grand Prix van Stiermarken, ofwel de tweede Oostenrijkse Grand Prix. Na een rustige openingsfase was het Max Verstappen die op de medium band naar de snelste tijd van dat moment gaat. Een 1.16,0 en is daarmee twee tienden los van teamgenoot Alexander Albon.

De sessie werd kort onderbroken door een rode vlag voor de gestrande Williams-Mercedes van Nicholas Latifi. Wederom viel er een auto van het team uit met een motorisch probleem, iets dat George Russell een mogelijke puntenfinish in de eerste race van het seizoen kostte. Verstappen ging naderhand wederom op zijn medium banden naar buiten en scherpte zijn snelste tijd aan tot een 1.05,7.

De Mercedessen en Ferrari's lieten zich niet van voren zien. Daarin kwam verandering toen Charles Leclerc naar de tweede positie ging achter Verstappen. Hij gebruikte hiervoor wel de zachte band. Mercedes koos ervoor om, net als de Red Bulls, de medium band te monteren. Lewis Hamilton en Valtteri Bottas doken direct fors onder de snelste tijd van Verstappen, die liefst een halve seconde toe moest geven op de beide Benzen.

Uitslag Eerste vrije training - Oostenrijk (2)

# Coureur Team Tijd Band
Resultaten worden geladen...

Sergio Perez dook op zijn zachte banden naar een 1.04,8, maar het gaatje richting de beide Mercedessen was klein. In het laatste half uur dook Verstappen de baan op, op een set van de zachte Pirelli-banden. In zijn eerste snelle ronde scherpte Verstappen zijn tijd aan tot een 1.04,9, op minder dan een tiende van de tijd van Perez. De Mercedes-coureurs waagden zich niet aan een snelle run en maakten de top vier compleet achter Perez en Verstappen.

De Ferrari-coureurs kwamen wederom niet in het stuk voor, ondanks diverse upgrades aan hun bolide. Sebastian Vettel sloot de sessie af als tiende, Charles Leclerc op de twaalfde positie.

Grote problemen waren er tijdens de eerste training niet alleen voor Latifi, maar ook voor Kevin Magnussen. De Haas-coureur kwam niet verder dan enkele ronden, doordat hij kampte met een probleem met de batterij van zijn auto.

Voorspel en win

Voorspelgame spanje versie RD

Wie wint de GP van Stiermarken 2020?

Speel mee en win een Max Verstappen cap!

Speel mee

We zijn genomineerd voor Website van het Jaar! Kunnen we op jouw steun rekenen om te winnen? Alvast hartelijk dank voor je stem!

Stem op RacingNews365

Formule 1 GP Oostenrijk 2020 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Mega salaris! 'Newey strijkt enorm salaris op bij nieuwe werkgever'