Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Verstappen legt uit waarom Red Bull zijn verwachtingen heeft overtroffen

Tweevoudig wereldkampioen Max Verstappen werd positief verrast door Red Bull dit seizoen. Na de heftige strijd in 2021 presteerde de Oostenrijkse renstal boven verwachting, zo vindt de Nederlander.

Verstappen WC Japan
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Max Verstappen heeft in 2022 met succes zijn wereldtitel verdedigd. En dat na een heftig Formule 1-seizoen tegen Mercedes en Lewis Hamilton. De focus werd lang gelegd op dat jaar en Verstappen had het dan ook niet raar gevonden als ze het dit seizoen zwaarder zouden krijgen in de strijd voor de wereldtitel(s).

Dit gebeurde echter niet. Ondanks een tegenvallende start, vooral vanwege uitvalbeurten, domineerde de Nederlander en greep hij vier races voor het einde van het seizoen de titel. Terugblikkend op 2021 vindt hij het verbazingwekkend hoe goed Red Bull heeft gepresteerd, zo legt hij uit tegenover de media. "Als de strijd zo spannend is (als in 2021, red.), dan kunnen andere teams juist eerder beginnen met het nieuwe jaar."

"Ze hebben namelijk niet veel meer te winnen. Daarom dachten we dat de start van het huidige seizoen veel ingewikkelder zou worden. Toch waren we bij de start van het seizoen positief verrast over het feit dat we zo competitief waren. Ook al scoorden we niet gelijk punten."

Door een aantal uitvalbeurten in de openingsraces van het huidige F1-seizoen begon Red Bull met een achterstand op Ferrari. "Dat was zeker een beetje teleurstellend", moet Verstappen toegeven. "Maar aan de andere kant bleven we gewoon kalm. Natuurlijk waren we er niet blij mee, maar we bleven overal in geloven. We verbeterden de auto, bespaarden wat gewicht en werkten naar het doel. Dit doel hebben we nu behaald."

Verstappen wil wereldtitels niet naast elkaar leggen

In 2021 ging de strijd voor de wereldtitel door tot de allerlaatste ronde van het seizoen, terwijl Verstappen in 2022 iets eerder de wereldtitel veilig kon stellen. Na het controversiële einde van 2021 in Abu Dhabi is het huidige seizoen heel anders gegaan. De Limburger wil beide seizoenen dan ook niet vergelijken met elkaar.

"Het is gewoon heel verschillend, gewoon door het hele seizoen. Vorig jaar was natuurlijk heel speciaal met mijn eerste titel, maar dit jaar is ook al heel anders vanwege de nieuwe auto's. Daarnaast ook de manier waarop we hebben gewerkt als team. We hebben een lastige start gehad, maar ik denk dat we ontzettend goed hebben gewerkt. We hebben vrijwel geen fouten gemaakt. De twee seizoenen kan je verder niet vergelijken."

Het F1-seizoen is afgelopen, maar RacingNews365 gaat volle bak door. Op 13 december kan jij aanwezig zijn bij ons live event. Een toffe F1-avond met een live F1-podcast met Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk! Tevens ga jij gaat ook zelf racen in een simulator! Ben je een echte kenner? Dat mag je bewijzen in de pubquiz, met toffe prijzen!

Kortom, het ideale avondje uit!

Bestel snel jouw tickets op=op
Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

2 reacties

Viaplay

Unibet
x
Max Verstappen Verstappen neemt wereldbeker in ontvangst: "Hoop niet dat het hier stopt"