Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Max Verstappen

Verstappen legt uit waarom Red Bull zijn verwachtingen heeft overtroffen

Tweevoudig wereldkampioen Max Verstappen werd positief verrast door Red Bull dit seizoen. Na de heftige strijd in 2021 presteerde de Oostenrijkse renstal boven verwachting, zo vindt de Nederlander.

Verstappen WC Japan
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Max Verstappen heeft in 2022 met succes zijn wereldtitel verdedigd. En dat na een heftig Formule 1-seizoen tegen Mercedes en Lewis Hamilton. De focus werd lang gelegd op dat jaar en Verstappen had het dan ook niet raar gevonden als ze het dit seizoen zwaarder zouden krijgen in de strijd voor de wereldtitel(s).

Dit gebeurde echter niet. Ondanks een tegenvallende start, vooral vanwege uitvalbeurten, domineerde de Nederlander en greep hij vier races voor het einde van het seizoen de titel. Terugblikkend op 2021 vindt hij het verbazingwekkend hoe goed Red Bull heeft gepresteerd, zo legt hij uit tegenover de media. "Als de strijd zo spannend is (als in 2021, red.), dan kunnen andere teams juist eerder beginnen met het nieuwe jaar."

"Ze hebben namelijk niet veel meer te winnen. Daarom dachten we dat de start van het huidige seizoen veel ingewikkelder zou worden. Toch waren we bij de start van het seizoen positief verrast over het feit dat we zo competitief waren. Ook al scoorden we niet gelijk punten."

Door een aantal uitvalbeurten in de openingsraces van het huidige F1-seizoen begon Red Bull met een achterstand op Ferrari. "Dat was zeker een beetje teleurstellend", moet Verstappen toegeven. "Maar aan de andere kant bleven we gewoon kalm. Natuurlijk waren we er niet blij mee, maar we bleven overal in geloven. We verbeterden de auto, bespaarden wat gewicht en werkten naar het doel. Dit doel hebben we nu behaald."

Verstappen wil wereldtitels niet naast elkaar leggen

In 2021 ging de strijd voor de wereldtitel door tot de allerlaatste ronde van het seizoen, terwijl Verstappen in 2022 iets eerder de wereldtitel veilig kon stellen. Na het controversiële einde van 2021 in Abu Dhabi is het huidige seizoen heel anders gegaan. De Limburger wil beide seizoenen dan ook niet vergelijken met elkaar.

"Het is gewoon heel verschillend, gewoon door het hele seizoen. Vorig jaar was natuurlijk heel speciaal met mijn eerste titel, maar dit jaar is ook al heel anders vanwege de nieuwe auto's. Daarnaast ook de manier waarop we hebben gewerkt als team. We hebben een lastige start gehad, maar ik denk dat we ontzettend goed hebben gewerkt. We hebben vrijwel geen fouten gemaakt. De twee seizoenen kan je verder niet vergelijken."

Speel de Viaplay Pitstop Challenge en maak kans op een VIP kartavond met Tom Coronel.

Speel nu de pitstop game
Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

4 reacties

RN365 Special
Red Bull-kopstukken vreesden even het ergste voor Verstappens kampioensbolide

RacingNews365 zat na het F1-seizoen exclusief samen met twee Red Bull-kopstukken. Technisch directeur Pierre Wache en Chief Engineer Paul Monaghan. Zij praten uitgebreid over de RB18 waarmee Verstappen dit jaar vijftien races won. Voorafgaand aan het seizoen vreesden ze nog dat de auto misschien 'beschadigd' zou zijn door het kampioensgevecht in 2021. Dat en meer lees je in ons interview.

Lees meer
Viaplay
x
Interview met Verstappen Max baalt van zijn 'luie' F1-bolide: "Dat is toch wel zonde"