Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Honda

Exclusief - Marko: "Honda heeft in Spa of Monza party mode als Mercedes en Ferrari"

Hoewel Max Verstappen nu al met de Spec 2-motor van Honda rijdt, kan Red Bull het tempo van Mercedes en Ferrari nog niet volgen dit Formule 1-seizoen. Volgens Red Bull-adviseur Helmut Marko moet dat aan het eind van deze zomer wél lukken.

Interview
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Tijdens de Grand Prix van Spanje spreekt Helmut Marko exclusief met RacingNews365 over de ontwikkelingen die Red Bull en Honda momenteel uitvoeren om hun prestaties in de Formule 1 te verbeteren.

"In de kwalificatie missen we nog het vermogen of de 'party mode' waarover Mercedes en Ferrari beschikken, tot op zekere hoogte", zegt Marko. "Honda werkt daar nu nog aan dus die komt er denk ik voor ons aan. De vraag is alleen wanneer. Tegen ons wordt gezegd dat we moeten uitgaan van de Grand Prix op Spa of die in Monza."

Dat betekent dat Max Verstappen en Pierre Gasly zich tijdens de meeste F1-races in het 'Europese seizoen' nog moeten redden met het huidige vermogen. Marko vervolgt echter als volgt: "Wat betreft de motor komen er nog twee upgrades aan, die allebei vermogen opleveren. En zoals altijd bij Red Bull zijn wij nog continue bezig om de auto te ontwikkelen. We weten dat we die nog moeten verbeteren."

Hoe goed de (bescheiden) updates die de renstal dit weekend in Barcelona al gebruikt zijn, kan de Oostenrijker nog niet zeggen. "We moeten afwachten tot na de kwalificatie. De vrijdag was niet onze beste dag door verschillende problemen. Na zaterdag hebben we een beter beeld."

Voorspel en win

Wie wint de Grand Prix van Spanje 2019?

Speel mee en win een Max Verstappen cap.

Speel mee

RN365 Nieuwsdossier Interviews

RacingNews365 voorziet de racefans dagelijks van exclusieve interviews met F1-coureurs en prominenten uit de auto- en motorsport.

5 reacties