Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Honda

Exclusief - Marko: "Honda heeft in Spa of Monza party mode als Mercedes en Ferrari"

Hoewel Max Verstappen nu al met de Spec 2-motor van Honda rijdt, kan Red Bull het tempo van Mercedes en Ferrari nog niet volgen dit Formule 1-seizoen. Volgens Red Bull-adviseur Helmut Marko moet dat aan het eind van deze zomer wél lukken.

Verstappen Bahrein
Interview
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Tijdens de Grand Prix van Spanje spreekt Helmut Marko exclusief met RacingNews365 over de ontwikkelingen die Red Bull en Honda momenteel uitvoeren om hun prestaties in de Formule 1 te verbeteren.

"In de kwalificatie missen we nog het vermogen of de 'party mode' waarover Mercedes en Ferrari beschikken, tot op zekere hoogte", zegt Marko. "Honda werkt daar nu nog aan dus die komt er denk ik voor ons aan. De vraag is alleen wanneer. Tegen ons wordt gezegd dat we moeten uitgaan van de Grand Prix op Spa of die in Monza."

Dat betekent dat Max Verstappen en Pierre Gasly zich tijdens de meeste F1-races in het 'Europese seizoen' nog moeten redden met het huidige vermogen. Marko vervolgt echter als volgt: "Wat betreft de motor komen er nog twee upgrades aan, die allebei vermogen opleveren. En zoals altijd bij Red Bull zijn wij nog continue bezig om de auto te ontwikkelen. We weten dat we die nog moeten verbeteren."

Hoe goed de (bescheiden) updates die de renstal dit weekend in Barcelona al gebruikt zijn, kan de Oostenrijker nog niet zeggen. "We moeten afwachten tot na de kwalificatie. De vrijdag was niet onze beste dag door verschillende problemen. Na zaterdag hebben we een beter beeld."

Voorspel en win

Voorspelgame spanje versie RD

Wie wint de Grand Prix van Spanje 2019?

Speel mee en win een Max Verstappen cap.

Speel mee

Abonneer je op ons YouTube-kanaal en mis niets van de Formule 1.

Abonneer je op ons YouTube-kanaal.

Interviews RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Sponsor 'Ferrari kaapt grote sponsor Mercedes en evenaart megadeal Red Bull'