Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Jos Verstappen

Jos Verstappen stoomt zoon Vermeulen klaar voor de autosport: "Maar dan wel op mijn manier"

Jos Verstappen is terug in de autosport. De ervaren coureur heeft een nieuw project om handen, namelijk Thierry Vermeulen. Zoon van boezemvriend Raymond Vermeulen, bij het grote publiek bekend als de manager van Max Verstappen.

Jos Verstappen Thierry Vermeulen
Interview
Naar nieuwsoverzicht © Frits van Eldik/Verstappen

Stilzitten is niets voor Jos Verstappen. Na zijn eigen race-carrière focuste hij zich meermaals op het begeleiden, coachen en klaarstomen van talentvolle jonge coureurs. Giedo van der Garde en Max Verstappen behaalden grote successen in de karting, mede dankzij Jos. Zoonlief bleek zelfs een wondertalent te zijn, dat eens in de tien jaar voorbij komt, en kende een stormachtige ontwikkeling.

Max Verstappen werd klaargestoomd voor het allerhoogste doel: wereldkampioen worden in de Formule 1. De 23-jarige Nederlander lijkt dit jaar voor het eerst serieus mee te kunnen doen in de strijd om de titel. Nog altijd delen vader en zoon alles met elkaar, spreken ze raceweekenden door en geeft vader Jos nog tips.

In 2021 heeft Jos Verstappen ook een nieuw project om handen: Thierry Vermeulen. De 18-jarige zoon van boezemvriend Raymond Vermeulen, voor het grote publiek bekend als de manager van en het commerciële brein achter Max Verstappen.

RacingNews365 sprak met Jos Verstappen over zijn nieuwe uitdaging: "Dit is echt heel leuk om te doen. Thierry racet pas sinds kort, ik heb hem eigenlijk aan het racen gekregen. Voorheen had hij een keer voor de fun in een kart gezeten, maar hij racet pas een dik jaar." Talentvol is Vermeulen zeker, zo won hij in 2020 in een Porsche Cayman GT4 de clubsport-divisie van de Porsche Sprint Challenge.

			© Frits van Eldik/Verstappen
	© Frits van Eldik/Verstappen

Hij krijgt een turbo class in de autosport van mij

- Jos Verstappen

Dat smaakte voor Vermeulen naar meer en Jos bood de helpende hand aan: "Nu pakken we het professioneler aan. We gaan alles doen om te kijken of we hem naar een hoger niveau kunnen brengen."

"Hij krijgt een turbo class in de autosport van mij. We doen dit wel op mijn manier, anders heeft het voor mij geen zin. Ik wil wel kunnen werken zoals ik dat wil, maar dat gaat heel goed. We hebben een hele goede klik met elkaar en met het team."

"Thierry pikt het heel snel op. Ik probeer hem zoveel mogelijk te helpen en geef hem feedback. Welke lijnen je moet rijden, waar je moet remmen. We kijken naar de data en bespreken dit ook met het team, maar vooral zijn we veel op het asfalt te vinden. Ronden rijden, achter elkaar rijden en elkaar pushen."

Om Vermeulen jr. klaar te stomen voor het nieuwe seizoen is vooral track time van belang: "We gaan nog testen op diverse circuits, waaronder Spa en de Red Bull Ring. De Porsche is een auto die best lastig onder de knie te krijgen is, zeker qua remmen. We zijn blij met wat we zien, zijn tijden zijn goed."

Thierry Vermeulen komt dit seizoen in de Porsche Carrera Cup Benelux uit, maar het einddoel ligt nog hoger: "Hij komt nu uit voor een goed team en we hebben goede sponsoren. Alles is professioneel opgezet. We willen binnen nu en drie jaar naar de Porsche Supercup en op de langere termijn de GT’s of de Endurance races, maar dat is allemaal afhankelijk natuurlijk van hoe goed het gaat."

Verstappen zelf geniet van de tijd in de auto: "Voor mij zijn dit ook leuke dagen. Ik vind het heel leuk om hem te begeleiden en ook zelf weer lekker te rijden. Het is veel rijden, het houdt me fit en scherp." Om daar wel aan toe te voegen: "Concrete raceplannen voor mezelf heb ik momenteel niet."

De Porsche Carrera Cup Benelux telt zes raceweekenden, waarvan de eerste in het weekend van 1 mei op Spa-Francorchamps. In Nederland staan races gepland op Zandvoort en Assen.

Kalender Porsche Carrera Cup Benelux 2021

Datum Circuit
29 april - 1 mei Spa-Francorchamps
14 - 16 mei Red Bull Ring
9 - 11 juli Zandvoort
6 - 8 augustus Zolder
17 - 19 september Assen
1 - 3 oktober Hockenheim

Verstappen aast op zijn eerste overwinning in China. Pak 50 keer jouw inzet bij Unibet als Verstappen de snelste ronde rijdt en wint!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50 keer jouw inzet!

Interviews RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Max Waarom Verstappen concurrentie kan declasseren tijdens GP China