Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1

Horner niet bezorgd om Mercedes: "Reden met meer vermogen"

Het team van Mercedes kwam vorig weekend in Oostenrijk nog veel tekort, maar voerde de ranglijst op vrijdagmiddag aan. Had het team echt iets gevonden, of was er iets anders aan de hand?

Verstappen Stroll Oostenrijk
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Met Max Verstappen op een derde positie kort achter de beide Mercedessen is er volgens teambaas Christian Horner allerminst reden tot paniek. Is hij verrast door de snelheid van Mercedes?

"Nee niet echt. Ze waren vorig weekend ook snel. We hadden een goede eerste training en een solide tweede sessie. Misschien hebben ze de motor wat meer open gedraaid, van wat wij kunnen beoordelen. We hebben een echt gevecht en het was in de voorgaande acht races erg close. Er is dan ook geen reden om aan te nemen dat het dit weekend anders zou zijn", vertelt hij in gesprek met onder meer RacingNews365.

Verstappen was nog voorin te vinden, maar Sergio Perez was onzichtbaar en eindigde slechts als elfde. Horner legt uit waarom het gat zo groot was.

"We probeerden wat dingen met de set-up en de diverse modi waarin we reden. We zien eenzelfde beeld bij Checo ten opzichte van vorig weekend en toen maakte hij een grote stap in de derde training. Ik twijfel er niet aan dat we hem morgen vooraan zien."

Pirelli heeft in Oostenrijk de drie zachtste bandencompounds meegenomen. De zachtste, de C5, zorgde op vrijdag voor problemen, doordat de slijtage aanzienlijk was. Voor de topteams zal deze band niet de gewenste keuze zijn om op te starten.

"De zachte band is een band voor één ronde en geniet niet de voorkeur om jezelf op te kwalificeren, omdat het verval van de band groot is. De vraag is of je het jezelf kan veroorloven om de band niet te gebruiken in Q2."

Voorspel en win

Powered by

Slajeslag.nl
RN365 2 0 In site Action block prize Belgian GP 2021

Wie wint de GP van Oostenrijk 2021?

Speel mee en win twee tickets voor de Grand Prix van België.

Speel mee
Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Oostenrijk 2021 RN365 Nieuwsdossier

5 reacties

Viaplay

Unibet
x
Breaking FIA accepteert inschrijving nieuw Formule 1-team