Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 Grand Prix Nederland 2023

Ideale strategie voor de Formule 1 Grand Prix van Nederland volgens Pirelli

Als later op de zondag de Formule 1 Grand Prix van Nederland van start gaat, zijn er meerdere strategische routes naar de finish. Max Verstappen heeft de nodige opties.

Pits Zanvoort
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Als Pirelli de diverse strategieën voor de Formule 1 Grand Prix van Nederland uittekent, zien we een mix van één- en tweestopstrategieën. De allersnelste strategie zou echter een tweestopper zijn, waarbij het zachtst mogelijke rubber wordt aangesproken.

Een korte eerste stint op zachte banden geeft je veel performance bij de start, maar het pitstopwindow is daarna vrij nauw. Een wissel naar medium banden om later weer terug te wisselen naar zachte banden, zou op papier sneller zijn dan de snelste éénstopper (medium-hard), zoals het overzicht hieronder laat zien.

			© Pirelli
	© Pirelli

Wat kan Verstappen?

Welke opties heeft Max Verstappen? Welnu, alle uitgetekende opties zijn mogelijk voor de Nederlander, waarbij hij steeds een beroep kan doen op vers rubber (zie overzicht hieronder). Door de regenachtige aard van met name de zaterdag hebben alle coureurs immers de nodige droogweerbanden uitgespaard.

En daarmee is meteen het thema 'regen' weer aangestipt. Als de regen valt en de regenbanden op enig moment worden aangesproken, is al het bovenstaande nauwelijks nog van toepassing. Ook hoeft men dan niet meer verplicht twee verschillende droogweercompounds aan te spreken.

			© Pirelli
	© Pirelli

Visual voorspelgame 2023

Wie wint de Grand Prix van Nederland 2023?

Speel mee en maak kans op een prachtige Max Verstappen drivers cap!

Speel mee

Formule 1 GP Nederland 2023 RN365 Nieuwsdossier

0 reacties

Viaplay

Unibet
x
Breaking FIA accepteert inschrijving nieuw Formule 1-team