Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
F1 nieuws

Probleemloze ochtend voor Gasly en Red Bull, Ferrari wederom snel

Pierre Gasly heeft een probleemloze ochtend achter de rug in Barcelona. De Red Bull-coureur maakte voor het eerst kennis met de RB15. Met 69 ronden kreeg hij daar al uitgebreid de kans voor.

Het rijden van snelle tijden was niet aan de orde voor Pierre Gasly op dinsdagochtend. De eerste drie uur van testen zakte hij steeds verder weg in de tijdenlijst, om vlak voor de middagpauze op de klimmen naar de vijfde plaats. Het is echter het indrukwekkende aantal ronden waar men bij Red Bull opnieuw tevreden over mag zijn.

De Fransman ging al 69 keer het Circuit de Barcelona-Catalunya rond, waardoor voor hem de grens van 150 ronden in zicht komt, mits hij in de middag op dezelfde probleemloze wijze verder kan rijden. Ferrari-coureur Charles Leclerc reed nog iets meer ronden, evenals Lewis Hamilton, maar die verschillen zijn marginaal.

Marginaal is het verschil tussen de snelste tijd van diezelfde Leclerc en de rest niet te noemen. De Monegask, voor het eerst achter het stuur van de SF90, staat een seconde los van de rest. Tijden zeggen doorgaans niet zoveel, maar Ferrari valt in twee dagen testen zeker nog niet tegen. Als de bolide al niet snel is, dan is hij toch in ieder geval zeer betrouwbaar.

Grote problemen waren er voor Daniel Ricciardo, die op hoge snelheid de bovenste ligger van zijn achtervleugel verloor, met een stevige schuiver tot gevolg. De Australiër wist de R.S.19 terug te brengen naar de pits, waar de Renault-crew sindsdien de achtervleugel aan een strenge inspectie onderwerpt. Een ontwerpfout kan grote gevolgen hebben voor de rest van deze testweek.

De enige rode vlag van de ochtend kwam op naam van Alexander Albon, die zijn Toro Rosso STR14 achterstevoren in de grindbak parkeerde in zijn eerste ronde. Later keerde hij terug op asfalt, om zonder problemen de barrière van vijftig ronden te slechten. De Honda-motor oogt vooralsnog zeer betrouwbaar.

# Coureur Team Tijd Ronden Compound
1. Leclerc Ferrari 1:19.172 73 C3
2. Magnussen Haas F1 1:19.243 31 C3
3. Giovinazzi Alfa Romeo 1:19.312 62 C4
4. Norris McLaren 1:19.489 53 C2
5. Gasly Red Bull 1:19.814 69 C3
6. Ricciardo Renault 1:19.886 28 C3
7. Hamilton Mercedes 1:19.928 74 C3
8. Albon Toro Rosso 1:20.046 60 C3
9. Stroll Racing Point 1:20.443 45 C3

Abonneer je op ons YouTube-kanaal en mis niets van de Formule 1.

Abonneer je op ons YouTube-kanaal.
Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi