Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Details onthuld over door Verstappen opgezette simrace voor het goede doel

Op het middag dat de Formule 1 Grand Prix van Emilia-Romagna verreden had moeten worden, komt Max Verstappen toch in actie samen met heel veel grote racenemen. Onder de noemer 'Real Racers Never Quit' gaat men online de strijd aan.

RRNQ
Interview
Naar nieuwsoverzicht © Team Redline

Het racegeweld barst op zondag 21 mei om 15:30 uur los en staat natuurlijk in het teken van de overstromingen in Italië. Met de virtuele races zal men het goede doel steunen en zal er geld voor worden ingezameld. Team Redline, dat samen met Verstappen.com Racing de races opzet, schaart zich daarmee achter het goede doel waar ook AlphaTauri zich voor inzet, het team dat in Faenza midden in het rampgebied gevestigd is.

Het idee was allemaal op initiatief van Max Verstappen zelf", zo legt Team Redline-directeur Atze Kerkhof uit aan RacingNews365. "Toen duidelijk werd dat de F1-race niet doorging, benaderde hij ons met de vraag of we op korte termijn iets konden opzetten." Het gevolg is een vol raceprogramma.

Als de heren coureurs gaan racen, blijft het namelijk niet bij één race. In totaal rijden Verstappen en zijn kompanen liefst vier races, allemaal op het circuit van Imola uiteraard. Er wordt gereden met vier verschillende auto's, te weten Formule 3- en Formule Ford-bolides, Mazda MX5'jes en met de Toyota GR86.

Waarom voor deze auto's gekozen is? "Deze auto's zijn wat makkelijker om direct competitief mee te zijn, ook voor de niet zo doorgewinterde simracer. Van de gekozen auto's zal de F3-bolide wellicht het meest uitdagend zijn."

Sterk deelnemersveld

De races worden achter elkaar verreden en duren steeds 10 minuten, voorafgegaan door enige trainingstijd en een korte kwalificatie. Zo houdt men het tempo er lekker in, zo legt Kerkhof uit.

Aan de races doen dus grote namen mee: denk aan F1-kampioen Verstappen zelf, Formule 2-kampioen Felipe Drugovich en diverse toppers uit de diverse Formuleklassen, maar ook uit de eigen sim-gelederen. Verdere Nederlandse inbreng is er onder andere van Richard Verschoor en Kerkhof zelf, die voor de gelegenheid de virtuele racehandschoen weer oppakt.

Hoe men de lijst heeft samengesteld? Noem het mond op mond reclame. "We werken met Verstappen.com Racing nauw samen met Red Bull en dus was de vraag welke Red Bull-junioren mee wilden doen snel gesteld. We kennen natuurlijk ook nog wel meer namen die ook weer wat namen kenden, dus zo konden we een mooie lijst samen stellen."

"We hopen dat het evenement een succes wordt, sportief gezien, maar zeker ook met het oog op het goede doel", zo besluit Kerkhof.

De races zullen live gestreamd worden op het Twitch-kanaal van Team Redline. De volledige deelnemerslijst bekijk je hieronder. Daarop ontbreekt de naam van Supercars-grootheid Shane van Gisbergen. Nadat hij eerder was aangekondigd bleek zijn deelname te clashen met real life-raceverplichtingen.

Deelnemers Real Racers Never Quit

Naam Raceklasse
Max Verstappen F1
Felipe Drugovich F2-kampioen/F1-reserve
Jack Doohan F2/F1-reserve
Richard Verschoor F2
Ayumu Iwasa F2
Isack Hadjar F2
Jack Crawford F2
Enzo Fittipaldi F2
Antonio Felix da Costa FE
Oliver Rowland FE
Luke Browning F3/Sim
Gabriel Bortoleto F3
Arvid Lindblad F4
Gianni Vecchio Sim
Enzo Bonito Sim
Luke Bennett Sim
Chris Lulham Sim
Jeffrey Rietveld Sim
Kevin Siggy Sim
Atze Kerkhof Sim
Josh Thompson Sim
Diogo Pinto Sim

Interviews RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Red Bull Marko verklaart verstrekkende gevolgen Perez-crash: "Dan zijn we gehandicapt"