Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Verstappen gaf belangrijke motivatiespeech aan De Vries vlak voor GP Italië

Nyck de Vries kreeg voorafgaand aan de Grand Prix van Italië advies van landgenoot en goede vriend Max Verstappen.

Verstappen Monza
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © RN365/Michael Potts

Max Verstappen en Nyck de Vries startten de Grand Prix van Italië samen vanaf de vierde startrij, waarna ze beide een uitmuntend resultaat behaalden. Verstappen won de race en De Vries behaalde F1-punten in zijn debuutrace. De twee hadden vooraf de race een klein onderonsje waarin Verstappen De Vries een motivatiespeech gaf voor zijn eerste Grand Prix.

"Hij vertelde dat het goed zou komen en dat ik gewoon goed moest starten, en dan zou het daarna vanzelf gaan. Ik had hem gisteravond al gesproken en deze morgen weer. Ook Lewis Hamilton feliciteerde me. Ik kreeg heel veel steun", is De Vries dankbaar te horen in de microfoon van onder andere RacingNews365.

Verstappen stelt De Vries gerust

De Vries en Verstappen kennen elkaar al sinds het karten en zijn goed bevriend met elkaar. Alle reden voor Verstappen om zijn landgenoot gerust te stellen en advies te geven. Gevraagd werd aan Verstappen wat zijn advies was voor De Vries.

"Allereerst, geniet ervan. Denk er niet te veel over na en stress er niet te veel over. Ik herinner me mijn eerste Grand Prix. Alles gaat zo snel, maar ik denk je gewoon tegen jezelf moet zeggen 'we zien wel wat er gaat gebeuren' in plaats van te stressen. Hij is goed omgegaan met alles. Hij is een goede vriend van, we kennen elkaar heel goed dus het was gewoon een snelle motivatie speech", is Verstappen te horen.

Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Italië 2022 RN365 Nieuwsdossier

10 reacties

Viaplay

Unibet
x
Kostenpost Perez vergezelt Stroll en Sargeant op teleurstellend F1-lijstje