Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Verstappen geniet van rallysuccessen van zijn vader: "Hij heeft er veel plezier in"

Niet alleen Max Verstappen heeft dit seizoen twee zeges achter zijn naam staan, vader Jos won al twee rally's. De voorsprong die Jos aan de finish had was telkens groter dan die van Max. Hij zal het voorbeeld van zijn vader niet snel gaan volgen.

XPB 1261455 Hi Res
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Natuurlijk is er de teleurstelling van de vroege uitvalbeurt tijdens de GP van Australië, maar desondanks leidt Max Verstappen nog 'gewoon' in het wereldkampioenschap. Het gat met naaste achtervolger Charles Leclerc is wel geslonken naar vier punten. Dat ondanks de eerste DNF sinds lange tijd Verstappen aan de leiding blijft, heeft hij natuurlijk te danken aan de zeges in de eerste twee races van het seizoen.

Net als zijn zoon heeft ook vader Jos dit seizoen al twee keer mogen juichen. Verstappen senior rijdt rally's en won twee keer. Zijn voorsprong daar bij was telkens enorm, met 58 en 37 seconden. "Het is altijd heel leuk om te zien natuurlijk. Mijn vader heeft er ook heel veel plezier aan en het is fijn als het dan ook goed gaat", zegt Max in gesprek met Viaplay.

Maar die enorme voorsprong, dat ziet Max niet zo snel gebeuren bij hem. "Lastig voor mij om te doen. 37 misschien nog wel, maar 58 seconden... Als je maar wint, dat is het belangrijkste. Dat zei mijn vader ook altijd: 'Maakt niet uit hoe of wat, als je maar wint'."

In veel races kan Verstappen ook gewoon niet alles geven, legt hij uit. "Soms ook met de eenstoppers, dan wil je de banden heel houden naar het einde toe. Je weet maar nooit met een safetycar hier en daar. Sowieso in de Formule 1 is het altijd managen. Je kan nooit vol trappen, het is heel zeldzaam dat dat gebeurt. Je moet natuurlijk wel goed opletten op een stratencircuit (Verstappen doelt op Djedda, red.), maar qua pure pace houd je natuurlijk wel iets achter. Ik vind het wel leuk om met twintig seconden voorsprong te winnen, maar dat hoeft niet altijd, want dan is het risico ook groter dat er een crash is of je een momentje hebt."

Bekijk de video hieronder!

Ook interessant:

Kunnen we van een enerverende GP van Australië spreken? Qua spanning misschien niet, maar er gebeurde genoeg. Red Bull blijkt niet onfeilbaar en dat is iets waar de concurrentie maar wat graag gebruik van wil maken.

Praat mee!

Viaplay
x
Max "Wolff zei tegen Verstappen: 'Neem Marko mee naar Mercedes'"