Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 2022

Audi aast op F1-personeel en wijst naar gunstige positie van Red Bull

Audi heeft nog drie jaar om zich klaar te stomen voordat men Formule 1 betreedt. De zoektocht naar ervaren personeel is in volle gang en het team hoopt snel op een vergelijkbaar niveau als Red Bull Powertrains te zitten.

Audi livery
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Audi Sport

Vanaf 2026 zal de Formule 1 met Audi een motorleverancier rijker zijn. Daarnaast neemt het Duitse merk het F1-team van Sauber over, wat op den duur ook een naamsverandering ondergaat. Het motorproject is in volle gang, maar er moet nog genoeg gebeuren om competitief te zijn.

Hoe zit het nu met het project van Audi? Stefan Dreyer, technisch directeur van Audi Sport (voor de krachtbron) geeft bij Motorsport Magazin een update. "De implementatiefase is eigenlijk al een paar maanden voor het communiceren begonnen (dit was eind augustus voorafgaand aan de GP van België, red.)." Sindsdien zijn er zo'n honderd werknemers naar het team gehaald.

Dit aantal moet de komende jaren echter nog groeien, zo legt Dreyer uit. "Meer dan 300 werknemers is het plan, dat staat op de planning. Ik ken het team, ik weet wat ze kunnen doen en ik heb blind vertrouwen in ze. Het is echter nog lang niet genoeg om alles voor elkaar te krijgen. Hiervoor moeten we mensen intern gaan opleiden en ondertussen ook externe, ervaren mensen aantrekken."

Het is volgens de Duitser net wat lastiger om personeel naar het F1-project van Audi te trekken. Dit heeft te maken met de ligging van Audi in Neuburg an der Donau, terwijl het overgrote deel van de huidige F1-fabrieken in Groot-Brittannië zit gevestigd. "De 300 tot 400 werknemers in Neuburg an der Donau moeten eerst gevonden worden en samengebracht worden."

"Dat is een gigantische opgave, op zijn zachtst gezegd. Red Bull Powertrains heeft al zo'n 350 werknemers aan het werk, maar Milton Keynes ligt natuurlijk maar enkele tientallen kilometers van Brixworth", aldus Dreyer, doelend op de motordivisie van Mercedes, waar Red Bull uitgebreid is gaan 'winkelen' voor nieuw personeel.

Ook interessant:

Hoeveel kost het 'rijbewijs' van Max Verstappen?

Niet alleen Formule 1-teams moeten een flinke smak geld neerleggen om zich in te schrijven voor een nieuw seizoen. Ook de coureurs moeten geld betalen voor hun rijbewijs.

Hét abonnement voor de echte racefan. Sluit je ook aan bij de tofste F1-community!

Meld je direct aan
Forbidden

Weddenschappen Red Bull

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
Exclusief Eerst details over verrassend nieuw potentieel F1 team bekend