Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Regenmeester Verstappen in Imola: van flinke klapper tot drie op een rij?

Je zou het misschien niet verwachten, maar Max Verstappen rijdt dit weekend pas zijn vierde GP van Emilia Romagna. De Nederlander kan uitstekende cijfers overleggen op het Autodromo Enzo e Dino Ferrari, voor velen bekend als het circuit van Imola. Eén keer had hij heel erg pech.

Verstappen Imola 2022
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

In 2006 was Fernando Alonso als enige van de huidige coureurs aanwezig bij de laatste GP van San Marino, gereden op het circuit waar Max Verstappen dit weekend weer hoopt te winnen. Alonso reed in 2006 naar P2, achter Michael Schumacher. De GP van San Marino verdween van de racekalender om daar sindsdien niet meer terug te keren.

In 2020 werd er echter wel weer gereden op het Autodromo Enzo e Dino Ferrari. Vanwege de coronapandemie werd de hele kalender op de schop gegooid en verscheen daar ineens de GP Emilia Romagna. Verstappen startte achter Lewis Hamilton en polesitter Valtteri Bottas vanaf P3, maar reed direct naar de tweede plek. Uiteindelijk leek hij ook onbedreigd naar P2 te rijden achter de uiteindelijke winnaar Hamilton. 

Maar in ronde 51 ging het helemaal mis voor Verstappen. In de Villeneuve-chicane klapte de band rechtsachter en belandde Verstappen in het grind. Met geen mogelijkheid kon hij daar meer uit komen. Einde race en een zeer teleurstellend debuut voor de Red Bull-rijder op Imola.

Waar de terugkeer van Imola aanvankelijk eenmalig leek te zijn, bleef de GP van Emilia Romagna op de F1-kalender staan en keerden Verstappen en co. er in 2021 terug. Net als een jaar eerder moest Verstappen ook nu weer vanaf P3 starten, op het zeer natte circuit. De Nederlander kende echter een geweldige start en kon als beste met de natte omstandigheden omgaan. Bij bocht 1 had Verstappen de leiding al overgenomen van de van pole vertrokken Hamilton en ook teamgenoot Sergio Perez was geen partij voor Verstappen. Hij won de race met 22 seconden voorsprong.

Bekijk hieronde start van de race in 2021. De tekst gaat daarna verder.

In 2022 pakte Verstappen zijn eerste poleposition bij de GP Emilia Romagna, voor Charles Leclerc en Sergio Perez. Dit deed de Nederlander door de sprintrace te winnen. Tijdens de GP zelf was het net als een jaar eerder nat. Alle coureurs startten de race op intermediates en de zege van Verstappen kwam geen enkel moment in gevaar. Omdat kampioenschapsleider Leclerc tegen het einde van de race van de baan ging en uiteindelijk terugviel naar P6, kroop Verstappen met zijn zege dichter naar de Monegask toe in de WK-stand.

Vorig jaar wilde Verstappen opgaan voor zijn derde opeenvolgende zege in Imola, maar weer was het regen dat de F1 parten speelde. Vanwege storm Minerva waren de omstandigheden echter zo slecht dat er overstromingen waren in het gebied en men vond het niet verantwoord om de GP door te laten gaan, terwijl de hulpdiensten zich volledig inzetten om mensen en bedrijven te helpen de noosituatie het hoofd te bieden.

Dit weekend dus een nieuwe kans voor Verstappen om zijn derde zege op rij te pakken in Imola, mits het weer het toelaat.

Unibet heeft een super stunt! Win 50x jouw inzet bij een zege van Verstappen, Norris of Piastri in België. Welke coureur zal er zegevieren?

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
GP België Verstappen en Perez op de bon geslingerd na eerste vrije training