Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
George Russell

Russell wil meer na 'fel' gevecht: "Dit vaker aanwakkeren bij Verstappen en Ferrari"

George Russell mocht de Grand Prix van Canada vanaf poleposition beginnen en leek in het begin van de race erg snel. Toch zakte de Brit uiteindelijk terug naar P3, waarbij een fel gevecht met teamgenoot Lewis Hamilton hem nog bijna het podium kostte. Volgens Russell zelf is dat laatste echter iets té overtrokken.

Russell Canada
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

George Russell en Max Verstappen waren tijdens de kwalificatie zo aan elkaar gewaagd dat beide heren exact dezelfde rondetijd noteerden. Toch was het George Russell die op zondag met een kleine voorsprong mocht beginnen, gezien hij zijn kwalificatietijd eerder had neergezet dan de Nederlander. Poleposition dus voor de Brit en dé uitgelezen mogelijkheid voor Mercedes om voor het eerst in anderhalf jaar een Grand Prix te winnen.

Zo ver kwam het echter niet. Een sterke openingsfase werd gevolgd door meerdere persoonlijke fouten, waarna Russell genoegen moest nemen met een plekje achter Verstappen en Lando Norris. Ondanks zijn sterke optreden moest Russell dus opnieuw het Nederlandse en Oostenrijkse volkslied aan horen. Dat gaat nog wel vaker gebeuren, zo vertelt hij tegenover onder meer RacingNews365: "Red Bull heeft het erg zwaar gehad tijdens de laatste races, maar nog altijd winnen ze er twee van de laatste drie. Ik verwacht dan ook dat zij een stap zullen zetten als we dadelijk naar Europa en de traditionele circuits terug gaan."

Maar toch ziet Russell ook een positieve ontwikkeling bij zijn eigen team. Het was pas het eerste podium voor Mercedes in 2024, maar de updates lijken te werken. Althans, dat denkt Russell zelf: "Ik denk dat onze stap qua performance echt is. Hierdoor kunnen we het consequenter het gevecht aangaan met McLaren. Hopelijk kunnen we dat gevecht ook bij Max en Ferrari verder aanwakkeren, al had Ferrari nu geen goed weekend."

In de eindfase van de wedstrijd moest Russell plots zijn teamgenoot afhouden om überhaupt het podium te halen. Het werd een fel gevecht tussen de twee Zilverpijlen, waarbij Russell enorm veel risico nam in de laatste bocht. Volgens de Brit kon dat, omdat hij wist met wie hij het gevecht aan ging: "In de laatste drie rondjes heb ik me zo gefocust op dat podium, want ik had het gevoel dat ik het team in de steek had gelaten met mijn fouten. Maar zoals altijd is vechten met Lewis erg hard maar wel fair. Je weet als je met een van de beste coureurs ooit vecht, dat je diegene kunt vertrouwen."

Ook interessant:

Was de Grand Prix van de Canada de leukste race van het seizoen? Misschien wel. Regen zorgde voor glibberige omstandigheden, spektakel en crashes, waarna Max Verstappen zich tot koning kroonde. Maar hoe cruciaal was deze zege nou voor de titelstrijd? Kom er maar in, Joris Mosterdijk, Tom Coronel en Ruud Dimmers! 

Als je de podcast liever bekijkt op Youtube, klik dan hier.

Praat mee!

Viaplay
x
Tijdschema Formule 1 GP Spanje 2024