Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Rowland schat succeskans Verstappen in Formule E in

Volgens Formule E-coureur Oliver Rowland zou Max Verstappen in de Formule E niet zo hoog boven het maaiveld uit steken als in de Formule 1.

XPB 1177381 Hi Res
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Oliver Rowland staat aan de vooravond van een nieuw Formule E-seizoen, waarin hij uit zal komen voor Mahindra. De klasse kent een rijke mix aan coureurs afkomstig uit diverse klassen, waarbij het niveau volgens Rowland erg hoog ligt. Sterker nog, hij is in gesprek met Total-Motorsport van mening dat het gemiddelde niveau hoger ligt dan in de Formule 1.

"Ik zou zeggen dat het gemiddelde hier hoger ligt dan in de Formule 1. Ik zou ieder van hen van harte welkom heten in deze klasse", aldus Rowland die niet verwacht dat iemand die in de F1 kan domineren datzelfde kunstje in de Formule E ook zomaar zou flikken.

"Ik denk dat Verstappen er tussenuit springt in de Formule 1 voor wat betreft snelheid, talent en zijn kwaliteiten in het algemeen. Dat is makkelijk om te roepen op het moment dat hij wint, maar ik sla ook andere coureurs, met name jonge coureurs als Charles Leclerc hoog aan. Maar die jongens zouden hier echt niet domineren."

"Ik joeg Leclerc op en had de titel kunnen winnen"

Rowland heeft tegen een groot deel van de huidige Formule 1-talenten geracet en op die ervaringen baseert hij voor een groot deel zijn uitspraak: "Ik heb tegen hen geracet en ik weet hoe goed ze zijn. Ik werd derde in de Formule 2 in het jaar dat Leclerc won, toen uitkomend voor Prema dat een goed jaar kende.'

"Ik joeg hem gedurende het hele seizoen op en als ik niet enkele keren werd gediskwalificeerd had ik aan het einde van de rit de titel gewonnen. Ik had wat kansen (om de stap naar de F1 te maken, red.), maar ik had daar geld voor nodig en dat kwam er niet. Het probleem is dat wanneer je het opneemt tegen jongens met 20 miljoen op zak de kleinere teams voor die 20 miljoen kiezen."

Hét abonnement voor de echte racefan. Sluit je ook aan bij de tofste F1-community!

Meld je direct aan
Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
Wie o wie? Marko wijst Verstappens grootste concurrent aan voor GP Australië