Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Verstappen en Red Bull namen risico in kwalificatie: "Hebben grote dingen veranderd"

Max Verstappen pakte voor de zesde keer op rij poleposition in de Formule 1 en voor de vijfde keer in 2024. Toch nam hij samen met zijn team een risico voor de kwalificatie, maar dat pakte uiteindelijk prima uit.

Verstappen pole china
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

Het is misschien wel de dominantste pole position van het seizoen van Max Verstappen, die in China. Hij had ruim drie tienden voorsprong op zijn teamgenoot Sergio Perez, die op de tweede plek start. De rest van het veld zette hij eigenhandig op een halve seconde.

Voor de camera van Viaplay reageert de drievoudig wereldkampioen op zijn pole. Verstappen geeft aan dat er nog wat dingen aan de auto zijn veranderd voor de kwalificatie. "Gelukkig pakte dat goed uit. Het is natuurlijk altijd een beetje een risico als het al redelijk goed ging", zo doelt de Nederlander op de winst in de sprintrace eerder op de dag.

"Wij wilden nog wat dingen beter aanvoelen en in de kwalificatie kwam dat er eigenlijk meteen goed uit. De balans zat er goed in en elke run kon ik eigenlijk wel prima verbeteren. Die veranderingen hebben onze auto nog iets sneller gemaakt. We hebben toch wel grote dingen aangepast, die je normaal gesproken misschien niet zou doen. Maar ik ga niet vertellen wat dat is", waarbij Verstappen duidelijk niks wil weggeven.

De marge van de Nederlander in de sprintrace in China was ruim 13 seconden, hoe groot zal het verschil dan in de race zijn? "Ik vind dat altijd moeilijk om te voorspellen. Voor mijn gevoel had ik vorig jaar in Austin ook zo'n sprintrace waar alles heel goed ging, maar iedereen heeft nu natuurlijk de tijd om alles te analyseren en te finetunen. Dus ik denk niet dat het een, twee, drie hetzelfde zal gaan als in de sprintrace."

Hij vervolgt: "Daarom ben ik ook minder fan van een sprintweekend, want als je al een korte race rijdt, dan kan iedereen al leren van de fouten die worden gemaakt. En als je een normale race ingaat, dan kan je dat niet aanpassen, want je kunt niet op de data kijken en je moet van jezelf uitgaan. En nu is dat toch een beetje anders", zo sluit Verstappen af.

Bekijk hier het Viaplay-interview met Max Verstappen!

Voorspel en win

Voorspelgame visual 2024

Wie wint de Grand Prix van China 2024?

Speel mee en maak kans op een prachtige drivers cap van Max Verstappen!

Speel mee

Praat mee!

Viaplay
x
Verstappen Italiaanse media loven 'magische' Verstappen: "Menselijke factor maakt het verschil"