Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Verstappen lost moeilijke discussie makkelijk op: "Zend het niet uit!"

Wat mag je als Formule 1-coureur of als Formule 1-team allemaal wel en niet zeggen als de emoties hoog oplopen? Het is een discussie die oplaaide toen FIA-president Mohammed Ben Sulayem aangaf dat er zwaardere straffen zullen volgen bij kritiek op officials en de FIA.

XPB 1296384 Hi Res
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Het was in de zomerbreak dat FIA-president Mohammed Ben Sulaymen in een social media-story aangaf dat er zwaardere straffen zullen volgen als de FIA en diens officials verbaal in diskrediet worden gebracht. Want, zo stelde hij, er was een aantoonbaar verband tussen kwalijke boordradio's en haatberichten op social media die daar op volgen.

Max Verstappen reageert er desgevraagd in Zandvoort wat gepikeerd over en oppert de simpelste oplossing. "Dan zou ik allereerst zeggen dat ze die boordradio's niet moeten uitzenden. Daarmee los je een groot deel van het probleem op, want mensen horen het niet als er iets slechts gezegd wordt", zo wordt de Red Bull-coureur geciteerd door de Telegraaf.

Het is misschien ook niet helemaal terecht om die verantwoordelijkheid in zijn geheel bij de mensen neer te leggen die die uitspraken doen. Immers, het radioverkeer wordt gemonitord en dus wordt er willens en wetens voor gekozen die berichten uit te zenden, ongetwijfeld vanwege het hoge sensatiegehalte. En hoog oplopende emoties horen er in topsport ook gewoon bij, weet Verstappen.

"In elke sport zal wel iets geroepen worden bij bepaalde beslissingen, maar niet in elke sport hebben de atleten een microfoon onder hun neus. Bij ons horen mensen ons de dingen zeggen, waarna ze daarover gaan praten op social media. Daar begint het mee."

Verstappen kan zich dus slechts deels in de woorden van Ben Sulayem vinden: "Ik snap het, maar het is een probleem waar nog veel meer mensen mee om moeten gaan."

Als Max Verstappen of één van je andere gekozen favoriete coureurs de GP van Azerbeidzjan wint, keert Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit.

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Max Red Bull past opnieuw auto Verstappen aan