Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Formule 1 stand 2024

Het nieuwe Formule 1-seizoen 2024 gaat op 2 maart officieel van start tijdens de Grand Prix van Bahrein. Wat is de huidige stand van alle Formule 1-coureurs en teams? Wie leidt het kampioenschap? Bekijk de resultaten hieronder.

# Coureur Team Punten
1
Max Verstappen nld
Red Bull Racing 110
2
Sergio Perez mex
Red Bull Racing 85
3
Charles Leclerc mco
Scuderia Ferrari 76
4
Carlos Sainz esp
Scuderia Ferrari 69
5
Lando Norris gbr
McLaren Racing 58
6
Oscar Piastri aus
McLaren Racing 38
7
George Russell gbr
Mercedes AMG F1 33
8
Fernando Alonso esp
Aston Martin F1 Team 31
9
Lewis Hamilton gbr
Mercedes AMG F1 19
10
Lance Stroll can
Aston Martin F1 Team 9
11
Yuki Tsunoda jpn
Visa Cash App RB 7
12
Oliver Bearman gbr
Scuderia Ferrari 6
13
Nico Hulkenberg deu
Haas F1 4
14
Kevin Magnussen den
Haas F1 1
15
Alexander Albon tha
Williams Racing 0
16
Esteban Ocon fra
Alpine F1 0
17
Zhou Guanyu chn
Stake F1 Team 0
18
Daniel Ricciardo aus
Visa Cash App RB 0
19
Pierre Gasly fra
Alpine F1 0
20
Valtteri Bottas fin
Stake F1 Team 0
21
Logan Sargeant usa
Williams Racing 0
# Team Coureurs Punten
1
Red Bull
Verstappen & Pérez 195
2
Ferrari
Sainz & Leclerc 151
3
McLaren
Norris & Piastri 96
4
Mercedes
Hamilton & Russell 52
5
Aston Martin
Alonso & Stroll 40
6
Visa Cash App RB
Ricciardo & Tsunoda 7
7
Haas
Magnussen & Hulkenberg 5
8
Williams
Albon & Sargeant 0
9
Alpine
Gasly & Ocon 0
10
Stake F1 Team
Bottas & Zhou 0

Stand F1

Het wereldkampioenschap Formule 1 is een van de meest prestigieuze en spannende autosportevenementen ter wereld. Het is een spannende, snelle competitie waarin de beste coureurs ter wereld het tegen elkaar opnemen in een strijd om de kampioenstitel. Het hart van de competitie wordt gevormd door de F1-stand, waarmee fans de voortgang van elke coureur gedurende het seizoen kunnen volgen.

Stand coureurs F1

De F1-stand is in wezen een overzicht van de prestaties van elke coureur gedurende het jaar. De stand wordt berekend door punten toe te kennen aan coureurs op basis van hun finishposities in elke race. De coureur die als eerste eindigt in een race krijgt 25 punten, terwijl de coureur die als tweede eindigt 18 punten krijgt. De punten die aan coureurs worden toegekend, nemen af naarmate ze lager eindigen, waarbij de coureur die als tiende eindigt slechts één punt ontvangt.

Aan het einde van het seizoen wordt de coureur met de meeste punten tot wereldkampioen Formule 1 gekroond. De stand bepaalt ook de eindvolgorde voor de coureurs die het kampioenschap niet winnen. De coureur die op de tweede plaats in het klassement eindigt wordt de runner-up genoemd, en de coureur die op de derde plaats eindigt wordt de derde plaats genoemd, enzovoort.

F1 stand: 2024 en de afgelopen jaren

RacingNews365 heeft de resultaten van de afgelopen F1 seizoenen voor je vastgelegd. Klik hieronder op de stand die u wilt bekijken.

F1 stand 2023 - klik hier voor de 2023 F1 stand

F1 stand 2022 - klik hier voor de 2022 F1 stand

F1 stand 2021 - klik hier voor de 2021 F1 stand

Formule 1 stand 2024 | Meest actuele F1 WK stand

WK stand f1 2024 constructeurs

Naast het individuele klassement van coureurs speelt ook het teamklassement een cruciale rol in het Formule 1-wereldkampioenschap. Het teamklassement volgt dezelfde principes als het coureurklassement, waarbij punten worden toegekend op basis van de eindposities van de coureurs binnen elk team. Het team dat aan het einde van het seizoen de meeste punten heeft, wordt bekroond tot constructeurskampioen.

De F1-stand vormt in de kern een onmisbaar element van het Formule 1-wereldkampioenschap. Het stelt fans in staat om de voortgang van individuele coureurs gedurende het seizoen te volgen en heeft directe invloed op de bepaling van de kampioenstitelwinnaar. Een diepgaand begrip van de F1 WK-stand is van onschatbare waarde voor fans die de volledige intensiteit, spanning en dramatiek van deze buitengewone autosport willen ervaren.

Ontknoping F1 WK-stand

De ontknoping van de F1 WK-stand bereikt traditioneel zijn hoogtepunt in de laatste Grand Prix van het jaar, de Abu Dhabi Grand Prix, die dit jaar wordt verreden op zondag 8 december. De spanning en anticipatie bereiken hun hoogtepunt terwijl coureurs en teams hun laatste krachtmeting aangaan op het uitdagende Yas Marina Circuit. Wat deze race zo bijzonder maakt, is dat de eindklassificatie van het Formule 1 Wereldkampioenschapsstand in deze laatste Grand Prix wordt bepaald.

Terwijl de coureurs hun bolides tot het uiterste drijven op het iconische circuit in Abu Dhabi, worden de laatste punten verdeeld. De prestaties van elke coureur tijdens deze race wegen zwaar mee en hebben directe invloed op hun positie in de WK-stand. Het is een intense strijd waar elke inhaalmanoeuvre, elk behaald punt cruciaal is voor het uiteindelijke resultaat van het kampioenschap.

WK stand F1 2024 | Coureurs en constructeurs © F1

Abonneer je op ons YouTube-kanaal en mis niets van de Formule 1.

Abonneer je op ons YouTube-kanaal.
Viaplay
x
Video Coureurs ontsnappen aan zwaar letsel bij huiveringwekkende crash