Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Red Bull Racing

Massa verklaart Red Bull-terugval: "Niet fijn wat daar gebeurt"

Red Bull is na een sterke seizoenstart ver weggevallen en moet vrezen voor de beide kampioenschappen. Felipe Massa verklaart de terugval in een interview met RacingNews365.

Verstappen Belgium GP
Interview
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Aan het begin van het seizoen leek er geen vuiltje aan de lucht voor Max Verstappen en Red Bull. De Nederlander bleef domineren en pakte een mooie voorsprong in de WK-stand. Nu ziet de wereld er volledig anders uit. McLaren heeft het initiatief overgenomen en stak Red Bull recent voorbij in het constructeurskampioenschap. Maar hoe kon het zo snel omslaan? Voormalig Formule 1-coureur Felipe Massa heeft er wel een verklaring voor.

"Het is verbazingwekkend", vertelt Massa in een interview met RacingNews365. "Wat er dit jaar gebeurt in het kampioenschap, zeker na de seizoenstart, is wat iedereen wil zien in de Formule 1. Veel teams en coureurs strijden om de overwinningen. Er staan nog zes races op het programma en alles kan gebeuren. We hebben een team als McLaren dat het geweldig doet en momenteel het sterkste team is. Misschien kunnen ze zelfs de uitslag van de beide kampioenschappen veranderen. Het zal echter niet makkelijk worden voor de coureurs. Max is erg sterk, een enorm talent, een geweldige coureur."

Massa weet alleen wel waarom Red Bull is teruggevallen. "Maar het is ook niet fijn wat er binnen Red Bull gebeurt. Politiek en ruzies helpen het werk van de mensen niet. Desondanks zou Max het rijderskampioenschap moeten winnen. Het constructeurskampioenschap wordt een moeilijk verhaal, ik geloof echt dat McLaren kan winnen."

Maar in hoeverre destabiliseert interne politiek een team als Red Bull? "Het helpt niet. Ik zit niet in het Red Bull-team en kan het niet precies zeggen, maar het zijn gewoon dingen die je hoort."

We verloten maar liefst 10 schaalmodellen en 10 caps onder onze YouTube-abonnees! Maak nu kans op één van deze prijzen door je te abonneren op ons YouTube-kanaal én te reageren onder de video via de onderstaande knop.

Abonneer, reageer en win!

Praat mee!

Viaplay
x
RN365 Podcast Verstappen brengt Mercedes iets wat het jaren heeft gemist