Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Nikita Mazepin

Eventuele vervanger Mazepin staat al klaar bij Haas

Mocht Nikita Mazepin zijn zitje verliezen bij Haas, dan is de vervanger al gevonden.

Mazepin shakedown 2022 Haas VF-22
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Haas
De toekomst van Nikita Mazepin bij Haas F1 is onzeker, nu Rusland Oekraïne is binnengevallen. Dmitry Mazepin, de vader van Nikita, is de meerderheidsaandeelhouder en voorzitter van het Russische oliebedrijf Uralkali, dat de hoofdsponsor is van Haas.

Hij heeft tegelijkertijd ook een goede band met de Russische president Vladimir Poetin. Zo werd hij op donderdag nog gespot als een van de groep zakenlieden die na de invasie overleg pleegde met Poetin. Reden genoeg voor Haas om alle sponsoring van haar VF-22 te verwijderen.

Toekomst Mazepin jr. in F1 in gevaar?

De vraag is of Mazepin in dit geval ook zijn zitje kan behouden, want in feite betaalt zijn vader daarvoor. De banden met Uralkali zijn nog niet helemaal doorgesneden, maar het lijkt er niet op dat alles snel weer normaal zou worden. Als Steiner in gesprek met onder meer RacingNews365 wordt gevraagd naar Nikita en hoe hij zich onder de situatie houdt, antwoordt de teambaas eerlijk.

"Hij probeert er mee te leven. Het is zijn thuisland, Rusland, maar er zijn geen garanties. We moeten kijken hoe dit zich ontwikkelt. Er is meer dan alleen een F1-team bij betrokken, er zijn overheden bij betrokken, dus ik heb geen idee wat er vanuit die kant gaat komen. Er zijn veel scenario's, dus we moeten kijken hoe het zich ontwikkelt. Er zijn een boel juridische problemen die we moeten oplossen en dan zien we wel waar we uitkomen."

Vervanger staat al klaar

Het moge duidelijk zijn dat Mazepins stoeltje niet veilig is. Gevraagd of we dat mogen concluderen, zegt Steiner het volgende: "Ja. Zoals ik al heb gezegd, het moet opgelost worden. Niet alles wat er gebeurt, hangt van ons af. Er zijn overheden bij betrokken en die kan ik niet beïnvloeden. We moeten kijken hoe alles zich ontwikkelt in Oekraïne."

De eventuele opvolger van Nikita staat in ieder geval al klaar, bevestigt Steiner aan Speed City Radio. "Als Nikita niet kan rijden, dan bellen wij Pietro Fittipaldi. Hij is al een paar jaar bij ons. Hij is er als reservecoureur altijd geweest de laatste jaren, want we zaten natuurlijk met het coronavirus. Hij kent het team, hij kent de auto. Hij kan van de ene op de andere dag in de auto springen. Er is wat dat betreft geen betere coureur dan Pietro. Daarna zien we weer verder."

Ook interessant:

Hamilton krijgt het zwaar en moet niet alleen Verstappen van zich afschudden

In de nieuwste RN365-podcast bespreken we het gedwongen vertrek van Michael Masi en oordelen Viaplay-expert Tom Coronel en F1-expert Ruud Dimmers dat Hamilton het zwaar gaat krijgen met Verstappen, maar ook met anderen. Beluister de nieuwste aflevering hieronder.

46 reacties

RN365 Special
Is deze wiskundige formule het geheim van Red Bull-topontwerper Adrian Newey?

Het is één van de meest besproken topics in de Formule 1 van dit seizoen: porpoising. Heeft Red Bull-topontwerper Adrian Newey de juiste formule gevonden om het probleem in kaart te brengen en daarnaar te handelen?

Lees meer
Viaplay
x
Breaking Uitslag kwalificatie Formule 1 GP Monaco 2022