Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 Grand Prix Nederland 2024

Verstappen ziet door crash verstoorde derde training Zandvoort in het water vallen

Max Verstappen heeft geen representatieve tijd kunnen rijden tijdens de derde vrije training. De Nederlander maakte zich net klaar om de baan op te gaan, toen Logan Sargeant keihard de muur in ging bij bocht 4. De Amerikaan zorgde ervoor dat vangrail kapot was, waardoor de training eigenlijk al vrij snel voorbij was.

Verstappen FP3 Zandvoort
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

De derde vrije training begon net als de eerste training op vrijdag onder erg natte omstandigheden. Verschil met de vrijdag was echter wel dat men al vrij snel op de intermediates onderweg gingen én dat de baan niet zo snel opdroog als eerder in het weekend. Het zorgde ervoor dat men de gehele training op een natte baan bleef rijden.

Iemand die dat al snel wéér ondervond was Nico Hulkenberg. Tijdens de eerste vrije training schoot de Duitser al meerdere keren van de baan, waarna hij in de tweede training de muur raakte in bocht 1. In de openingsfase van de derde training leek Hulkenberg opnieuw hetzelfde probleem te hebben. De Haas blokkeerde bij het ingaan van bocht 11, waarna de auto niet meer te stoppen viel. Het leverde geen rode vlag op, maar wel een kapotte voorvleugel.

Terwijl in de tussentijd best een hoop coureurs een tijd probeerde te zetten, waren het vooral de Red Bulls die schitterede door afwezigheid. Max Verstappen en Sergio Perez lieten de openingsfase aan zich voorbij gaan en dat was een juiste keuze, want niet veel later kwam de rode vlag alsnog naar buiten.

De tekst gaat verder na de uitslag.

Uitslag Derde vrije training - Nederland

Unibet
# Coureur Team Tijd Band
Resultaten worden geladen...

Logan Sargeant had een enorme crash bij het uitkomen van bocht 4. De Amerikaan raakte met zijn voorwiel het gras, waarna hij enorm hard linksaf de muur in sloeg. De crash was zo hard, dat er zelfs brand uitbrak bij de Williams van Sargeant. Gelukkig deerde de Amerikaan niets, maar het zorgde wel voor een lange onderbreking.

Zo'n lange onderbreking zelfs dat al vrij snel alle coureurs uit de auto gingen. De vangrail bij bocht 4 was namelijk grotendeels kapot, waardoor de sessie niet hervat kon worden. Deze moest eerst gerepareerd worden, waardoor de sessie niet meer hervat leek te worden.

Dat gebeurde wel. Met nog 2 minuten te gaan mochten de coureurs weer de baan op, maar het zorgde er wel voor dat er eigenlijk geen snelle tijden meer gereden konden worden. Verstappen kwam met nog twee seconden te gaan over de streep, waardoor hij nog een rondje mocht doen. De Nederlander klokte een 1:24.360, goed voor P17, maar erg representatief was dit natuurlijk niet. Het zorgt ervoor dat vrijwel iedereen met weinig kennis richting de kwalificatie gaat.

Nog wel een schrikmomentje voor de Nederlandse fans, want bij het uitrijden van de pitstraat ging Verstappen over de lijn van de pitexit. Daar kreeg de Nederlander een waarschuwingsvlag voor.

Ook interessant:

Wint Max Verstappen of een andere gekozen favoriet in Singapore? Dan betaalt Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Live Eerste vrije training Formule 1 GP Singapore 2024