Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Dakar Rally 2020

De Dakar Rally is voor de editie van 2020 verhuisd naar Saudi-Arabië. Hier lees je alles over de rally dat je moet weten, van de route tot aan de etappes. Het evenement gaat van start op zondag 5 januari 2020.

Toyota Dakar Hilux © Toyota GAZOO Racing

In de eerste week van januari is het weer tijd voor de Dakar Rally, de editie van 2020. De iconische rally bezoekt in het nieuwe decennium ook een nieuwe locatie, vanaf 2020 wordt het evenement namelijk niet meer gehouden in Zuid-Amerika, maar in Saudi-Arabië.

De Dakar Rally van 2020 wordt een heuse toer van Saudi-Arabië. Het evenement begint op donderdag 2 januari in Jeddah, langs de Rode Zee. Hier blijven de teams tot en met zondag 5 januari, daarna volgen twaalf etappes. De deelnemers zullen in totaal rond de 9.000 kilometer afleggen over een periode van een kleine twee weken.

Vanuit Jeddah, nabij Mekka, trekken de deelnemers door Medina richting het noorden van het land en komen ze uit in de buurt van de Jordaanse grens, om nabij Tabuk richting het zuid-oosten van Saudi-Arabië te keren. Hierop volgt een kronkeling naar Riyad, de hoofdstad van Saudi-Arabië. Na een verdiende rustdag in Riyad trekt de stoet verder en zet het koers naar Oman. Voordat de grens wordt bereikt, keert de stoet richting het westen van het land, om vervolgens terug te cirkelen en te eindigen in Al Qiddiya. De stad waar de finish van de Dakar Rally van 2020 ligt, is in een kleine twee jaar uit de grond gestampt. Op vrijdag 17 januari komt de Dakar Rally van 2020 ten einde.

De Dakar Rally van 2020 wordt gehouden tegen een totaal nieuwe achtergrond, wat voor fraaie beelden zal zorgen en een nieuwe uitdaging biedt voor de deelnemers. Het reusachtige land van Saudi-Arabië laat zich kenmerken door allerlei verschillende landschappen, die door de deelnemers getrotseerd zullen moeten worden. Deelnemers zullen onder andere flinke bergen tegenkomen, evenals duinen en vooral een enorme hoeveelheid zand. Het zal een behoorlijke opgave zijn voor de coureurs, rijders, navigators en alle andere betrokkenen om deze slopende wedstrijd uit te rijden, laat staan te winnen.

			© ASO
	© ASO

Nederlandse deelnemers Dakar Rally 2020

Motoren
Paul Spierings #37
Edwin Straver #40
Mirjam Pol #54
Guillaume Martens #93
Wesley Pittens #96
Olaf Harmsen #115
Martien Jimmink #124
Gerben Lieverdink #146

Auto's

Bernhard ten Brinke #307
Erik van Loon #314
Peter van Merksteijn #316
Tim en Tom Coronel #347
Maik Willems / Robert van Pelt #359
Bert Heskes (co-piloot) #360
Teun Stam / Rene Bargeman #369

SSV

Kees Koolen / Jurgen van den Goorbergh #429

Trucks

Janus van Kasteren / Marcel Snijders #505
Martin van den Brink / Wouter de Graaff / Mitchel van den Brink #506
Gert Huzink / Rob Buursen / Martin Roesink #507
Pascal de Baar / Stefan Slootjes #514
Victor Willem Corne Versteijnen / Andreas Wilhelmus Michiel Marius van der Sande / Teun van Dal #522
Richard de Groot / Raph van den Elshout / Jan Hulschebosch #524
Gerrit Zuurmond / Jasper Riezebos / Klaas Kwakkel #525
Jan van de Laar / Ben van de Laar #527
Ed Wigman / Joel Ebbers / Hendrik Elisabert Schatorie #530
Michiel Becx / Edwin Kuijpers / Bernhard der Kinderen #531
William de Groot / Edwin van de Langenberg / Lambertus Gloudemans #533
Johannes Schotanus #537

Winnaars Dakar Rally

In 2019 zegevierde het team van Toyota met Nasser Al-Attiyah, bij de motoren zette KTM haar dominantie voort die al sinds 2001 duurt en wist Toby Price met de zege aan de haal te gaan. Het Russische Kamaz bleek een maatje te groot door de Iveco's van Team De Rooy. Eduard Nikolaev ging met de zege aan de haal, De Rooy eindigde als derde in het klassement.

Verstappen aast op zijn eerste overwinning in China. Pak 50 keer jouw inzet bij Unibet als Verstappen de snelste ronde rijdt en wint!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50 keer jouw inzet!
Viaplay
x
Data Verstappen worstelt ook in droge omstandigheden