Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
FIA

FIA staat achter invoering nieuwe TD's: "Iedereen wil meer duidelijkheid"

Ondanks de zinderende titelstrijd tussen Red Bull en Mercedes voelt de FIA zich genoodzaakt om gedurende het seizoen meer nieuwe technische richtlijnen te introduceren dan het in andere jaren deed. Dit echter tot onvrede van de teams. Wedstrijdleider Michael Masi pareert de kritiek en zegt dat het juist nodig is.

Masi
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © FIA

Eén van die nieuwe regels is dat Formule 1-teams vanaf de Grand Prix van Hongarije hun pitstops moeten gaan vertragen omwille van de veiligheid. Dit gebeurt door middel van een softwarematig veiligheidsmechanisme waarbij de monteurs de auto pas 0,15 seconde nadat de sensoren aangeven dat een wiel daadwerkelijk aan de auto vastzit, mogen vrijgeven. Daarna duurt het nog eens twee tienden voordat een coureur het sein krijgt dat hij mag vertrekken.

Onder anderen Christian Horner van Red Bull en Frederic Vasseur van Alfa Romeo deden al hun beklag over de aanstaande regelverandering. Wedstrijdleider Michael Masi van de FIA erkent dat er tegenwoordig meer van deze zogenoemde TD's (Technical Directives, technische richlijnen, red.) zijn, maar dat die de sport juist ten goede komen.

"Vanwege de verhitte titelstrijd en de behoefte aan verduidelijking en operationele begeleiding en richtlijnen op bepaalde vlakken is het inderdaad toegenomen", zegt hij tegen diverse media waaronder RacingNews365. "Maar ik denk dat dat een direct gevolg is van de competitieve rangorde op de baan."

Vasseur noemde de constante invoering van nieuwe TD's eerder al 'een onjuiste manier' om de Formule 1 te reguleren. Masi is het hier echter niet mee eens.

"Ik zou het geen reguleringsmechanisme noemen, maar eerder een manier om met alle teams te communiceren om zo duiding te geven aan hoe bepaalde regels vanuit technisch perspectief moeten worden uitgelegd", vindt hij. "Iedereen wil meer duidelijkheid, dus vandaar dat we dit doen."

Max Verstappen zag zijn imposante zegereeks doorbroken worden vorige week, maar slaat hij direct terug tijdens de GP van Japan? De Nederlander is wederom de grote favoriet! Zet dit weekend € 10 in en ontvang maar liefst € 50 aan free bets bij Unibet !

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Claim nu jouw free bets

26 reacties

Net binnen

Viaplay

Unibet
x
Breaking FIA voert na chaos en Verstappen-onderzoek oude regel terug in