Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
FIA

FIA staat achter invoering nieuwe TD's: "Iedereen wil meer duidelijkheid"

Ondanks de zinderende titelstrijd tussen Red Bull en Mercedes voelt de FIA zich genoodzaakt om gedurende het seizoen meer nieuwe technische richtlijnen te introduceren dan het in andere jaren deed. Dit echter tot onvrede van de teams. Wedstrijdleider Michael Masi pareert de kritiek en zegt dat het juist nodig is.

Masi
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © FIA

Eén van die nieuwe regels is dat Formule 1-teams vanaf de Grand Prix van Hongarije hun pitstops moeten gaan vertragen omwille van de veiligheid. Dit gebeurt door middel van een softwarematig veiligheidsmechanisme waarbij de monteurs de auto pas 0,15 seconde nadat de sensoren aangeven dat een wiel daadwerkelijk aan de auto vastzit, mogen vrijgeven. Daarna duurt het nog eens twee tienden voordat een coureur het sein krijgt dat hij mag vertrekken.

Onder anderen Christian Horner van Red Bull en Frederic Vasseur van Alfa Romeo deden al hun beklag over de aanstaande regelverandering. Wedstrijdleider Michael Masi van de FIA erkent dat er tegenwoordig meer van deze zogenoemde TD's (Technical Directives, technische richlijnen, red.) zijn, maar dat die de sport juist ten goede komen.

"Vanwege de verhitte titelstrijd en de behoefte aan verduidelijking en operationele begeleiding en richtlijnen op bepaalde vlakken is het inderdaad toegenomen", zegt hij tegen diverse media waaronder RacingNews365. "Maar ik denk dat dat een direct gevolg is van de competitieve rangorde op de baan."

Vasseur noemde de constante invoering van nieuwe TD's eerder al 'een onjuiste manier' om de Formule 1 te reguleren. Masi is het hier echter niet mee eens.

"Ik zou het geen reguleringsmechanisme noemen, maar eerder een manier om met alle teams te communiceren om zo duiding te geven aan hoe bepaalde regels vanuit technisch perspectief moeten worden uitgelegd", vindt hij. "Iedereen wil meer duidelijkheid, dus vandaar dat we dit doen."

Geniet nog meer van jouw favoriete F1-site zonder advertenties, een exclusieve app én nog veel meer.

Check het snel!

29 reacties

Viaplay
x
Verstappen reageert: "Hou dan gewoon je mond"