Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Naar teams

Haas F1

Romain Grosjean & Kevin Magnussen
Nationaliteit usa Amerikaans
Thuisbasis Kannapolis, Verenigde Staten
Actief sinds 2016
Teambaas Guenther Steiner

F1-seizoen 2020

Positie WK
WK-punten
Podiumplaatsen
Polepositions

F1-historie

Wereldtitels 0
WK-punten 197
Podiumplaatsen 0
Polepositions 0

Voor het vierde seizoen op rij heeft het Haas F1-team gekozen voor Romain Grosjean en Kevin Magnussen als coureurs, die de eer van de renstal van Gene Haas in wereldwijd hoog moeten houden.

Biografie Haas F1

Al jaren neemt Gene Haas als teameigenaar deel aan de NASCAR, een der belangrijkste raceklassen van de Verenigde Staten. Echter: de Amerikaan heeft ook een Formule 1-droom. Voormalig Formule 1-baas Bernie Ecclestone ziet het helemaal zitten met Haas en het is dan ook niet vreemd te noemen dat de Amerikaanse stal in 2016 mag toetreden tot de koningsklasse. Ecclestone waarschuwt Haas echter wel: geld is sneller verloren, dan gewonnen in de F1.

Haas debuteert indrukwekkend met overtuigende top tien-noteringen van Romain Grosjean en bewijst jaarlijks dat het op het hoogste niveau mee kan komen. Het team wordt daarbij geholpen door de intensieve samenwerking met Ferrari, een constructie die het team op de nodige kritiek van de concurrentie uit het middenveld komt te staan. Het team dat onder leiding van Guenther Steiner staat trekt zich daar echter niets van aan en jaagt anno 2019 al op de positie 'best of the rest'.

Die droom was niet onrealistisch, aangezien de Amerikaanse renstal in 2018 als vijfde eindigde in het kampioenschap, maar in 2019 ging het echter com-pleet mis. De auto was niet vooruit te branden, de updates die het team introduceerde werkten averechts en ook ontstond er een bijzonder conflict met hoofdsponsor Rich Energy, dat regelmatig wat weg had van een heuze soapserie.

Het team sloot het seizoen teleurstellend af als negende en wist alleen het kwakkelende Williams achter zich te houden. In 2020 moet het roer weer volledig om en hoopt Haas het verschrikkelijke 2019-seizoen definitief te kunnen vergeten. Ondanks veel druk op de schouders van het rijdersduo zullen Romain Grosjean en Kevin Magnussen ook in 2020 weer gewoon aanwezig zijn op de grid.

Special De peperdure autocollectie van Kimi Raikkonen