Haas F1 Verenigde Staten

  • Haas
Het Formule 1 team van Haas F1 is het nieuwste F1-team op de grid. In 2016 stond het team voor het eerst op de grid en dit seizoen komt het in actie met Romain Grosjean en Kevin Magnussen.

Haas F1: De Amerikaanse droom

Het Amerikaansen team werkt nauw samen met Ferrari, dat onder andere de motor van het team levert. Het is dan ook niet opvallend dat de VF-18 grote gelijkenissen vertoont ten opzichte van de Ferrari.

De succesvolle geschiedenis van de racefamilie Haas

Gene Haas is de eigenaar en grondlegger van het Formule 1 team. De Amerikaan staat aan het hoofd van een van de meest succesvolle racefamilies ter wereld. In Amerika is het team succesvol (geweest) in de Indycar en NASCAR series.

Toen het team van Marussia in 2014 failliet ging kocht Gene Haas de fabriek en inboedel van de renstal. Daarmee werd een goede basis gelegd voor de realisatie van het team. Na een volledig jaar voorbereiding stond het team in maart 2016 aan de start.

Het chassis wordt gebouwd door Dallara en de motor wordt geleverd door Ferrari.

Haas F1 streeft naar een positie in de subtop van de Formule 1
© Haas F1

De eerste jaren van Haas F1 en eerste successen

Direct bij de eerste race wist Romain Grosjean een zesde positie te behalen. Na een sterke openingsfase van het seizoen zakte het team verder terug. Haas worstelde lange tijd met de ‘wetten’ van de Formule 1. Een probleempunt is en blijft de selectie van de juiste remmenleverancier.

Het eerste seizoen werd als achtste afgesloten met een puntentotaal van 29. Alle punten werden gescoord door Romain Grosjean. Teamgenoot Esteban Gutierrez kwam niet verder dan een aantal elfde plaatsen en moest voor 2017 plaatsmaken voor Kevin Magnussen.

De start in 2017 is wisselvallig. Sterke races worden afgewisseld met complete off-days. Het team zat nog altijd in haar leercurve. Het team eindigt achtste bij de constructeurs.

In 2018 wil het team zich vestigen in de subtop. Ze hebben gekozen voor dezelfde coureurs aangezien er tevredenheid heerste over de samenwerking. Tijdens de wintertests laat het Amerikaanse team veel snelheid zien. Ze maken veel kilometers en rijden competitieve rondetijden. De uitdaging zal vooral zijn om zich te blijven ontwikkelen gedurende het seizoen. Hier had de renstal in de eerste twee jaren namelijk veel moeite mee.

Haas F1 crashes

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen