Haas F1 Verenigde Staten

  • Haas
Het Amerikaanse team van Haas hield als één van twee teams vast aan het rijdersduo dat in 2018 voor haar op de grid verscheen. Romain Grosjean en Kevin Magnussen houden de eer van de stal van Gene Haas wereldwijd hoog.

De formatie die gebruik maakt van verschillende Ferrari-onderdelen heeft tot dusver een flinke groei ingezet: nadat er in 2016 en 2017 gecombineerd 76 WK-punten werden gescoord, kwamen Grosjean en Magnussen in 2018 tot liefst 93 stuks.

NASCAR-baas waagt zich aan Formule 1

Al jaren neemt Gene Haas als teameigenaar deel aan de NASCAR, de belangrijkste raceklasse van de Verenigde Staten. Echter: de Amerikaan heeft ook een Formule 1-droom. Voormalig Formule 1-baas Bernie Ecclestone ziet het helemaal zitten met Haas en het is dan ook niet vreemd te noemen dat de Amerikaanse stal in 2016 mag toetreden tot de koningsklasse. Ecclestone waarschuwt Haas echter wel: geld is sneller verloren, dan gewonnen in de F1.

Haas maakt gebruik van door Dallara ontworpen bolides en leent motoren van Ferrari. Als wederdienst moet de equipe Esteban Gutiérrez in een van haar wagens zetten, hij is testcoureur bij de Scuderia. Gutiérrez blijkt echter geen schot in de roos: de Mexicaan wordt in het debuutjaar van Haas, zijn persoonlijk derde seizoen in de F1, volledig om zijn oren gereden door Grosjean.

Grosjean en Magnussen aan zet

Haas doet een goede greep door Kevin Magnussen over te nemen van Renault, een team waarbij de Deen zich niet helemaal thuis voelt. Samen met Grosjean werkt hij aan een solide basis waarop Haas verder kan bouwen. In 2017 worden de eerste hoopgevende resultaten behaald, nadat Grosjean in de eerste races van 2016 voor kleine wondertjes heeft gezorgd door direct een handvol punten te scoren.

In 2018 blijkt Haas bij tijd en wijle de 'best of the rest': het Amerikaanse team doet precies wat volgens de reglementen is toegestaan, op het gebied van dingen overnemen van Ferrari. Grosjean en Magnussen kunnen geregeld strijden met de top van het middenveld en de twee zorgen ervoor dat Haas op een keurige vijfde plaats in de eindstand van het wereldkampioenschap plaats mag nemen.

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen