© Mercedes AMG F1

Nieuwsoverzicht

Marko rapporteert: "Niki Lauda herstelt zeer goed en is inmiddels weer thuis"

19 dec. 2018 13:15 René Oudman 0 reacties
Goed nieuws vanuit Oostenrijkse hoek: Niki Lauda, drievoudig Formule 1-wereldkampioen en tegenwoordig hooggeplaatst adviseur voor het team van Mercedes, heeft eindelijk terug mogen keren naar zijn huis. De 69-jarige autosportlegende moest aan het begin van de afgelopen zomer op worden genomen in het ziekenhuis nadat hij een verkoudheid had opgelopen, deze had zich ontwikkeld tot een longontsteking.

Bange dagen volgden: Lauda's long moest vervangen worden middels een transplantatie, omdat deze dusdanig beschadigd was dat het niet meer functioneerde. De overlevingskansen van de Oostenrijker hingen kortstondig aan een zijden draadje, maar door snel ingrijpen van de aanwezige artsen kon de man die in het verleden met Ferrari en McLaren successen vierde niet voor de eerste keer in zijn leven ternauwernood worden gered.

Lauda's vriend Dr. Helmut Marko, talentscout voor Red Bull, heeft de situatie nauwlettend in de gaten gehouden en wist op de Oostenrijkse zender Servus TV te berichten over de huidige toestand van zijn zes jaar jongere makker. "Het herstel van Niki verloopt heel erg goed. Na vijf maanden niet thuis te zijn geweest, heeft Niki het ziekenhuis en de revalidatiekliniek eindelijk mogen verlaten. Al zijn organen doen hun werk zoals het hoort en nu is het zaak om weer een beetje aan te sterken. Ik denk dat we Niki wel zullen zien tijdens de seizoensopener van 2019, de Grand Prix van Australië in maart", vertelde Marko.

Sinds Lauda zijn entree maakte als rijder in de Formule 1, in het seizoen 1971, is hij een vaste waarde in de paddock geworden. Tot 1985 (met uitzondering van de periode 1980-'81) was hij actief als coureur, later nam hij verschillende managementrollen op zich. De Oostenrijker werkte onder meer als teambaas voor Ferrari en Jaguar, alvorens hij in 2012 aan de slag ging bij Mercedes. Eén van de eerste daden van Lauda in dienst van het merk met de driepuntige ster was het tekenen van Lewis Hamilton, die destijds voor McLaren reed.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen