Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Formule 3

Wedstijdleiding GP Hongarije diskwalificeert wederom een Nederlander na uniek podium

De Nederlandse coureurs in Hongarije zijn tot dusver de pechvogels van het weekend. Na de diskwalificatie van Richard Verschoor in de Formule 2 is Formule 3-coureur Laurens van Hoepen nu ook aan de beurt. Hij verliest zijn tweede plek in de hoofdrace na het verbreken van de reglementen.

Laurens Van Hoepen F3 Hungary Feature Race
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Het raceweekend in Hongarije verloopt tot dusver dramatisch voor alle deelnemende Nederlandse coureurs. Op de vrijdag slaagde Formule 3-coureur Laurens van Hoepen er nog in om poleposition te pakken voor de hoofdrace op zondag en tijdens de sprintrace zat hij er ook nog keurig bij, maar tussendoor ging het in de Formule 2 flink mis voor Richard Verschoor.

Verschoor werd namelijk gediskwalificeerd en verloor daarmee zijn overwinning in de sprintrace. De plank onder zijn auto zou te dun zijn en was daarmee niet conform de technische reglementen van de FIA, wat dus leidde tot een diskwalificatie. Die klap kwam hard aan bij de Nederlandse Formule 2-coureur, die dit seizoen al eerder een overwinning verloor door een diskwalificatie en tevens een overwinning als sneeuw voor de zon zag verdwijnen door motorproblemen.

Formule 3-coureur Van Hoepen ondergaat nu echter soortgelijke tegenslagen, want de wedstrijdleiding van de GP van Hongarije kondigde zojuist aan dat de Nederlander gediskwalificeerd is en zijn tweede plek in de hoofdrace dus kwijtraakt. De berichtgeving klonk luid en duidelijk: de auto van Van Hoepen was te licht en daarmee voldeed hij dus niet aan de technische reglementen.

Van Hoepen baalt daar logischerwijs flink van, want het was zijn eerste podium van dit seizoen. Hij is op dit moment bezig met zijn rookie-seizoen in de Formule 3 en staat er in het klassement aardig goed voor op de tiende plek, maar hij verliest met deze diskwalificatie een flink aantal punten ten opzichte van de concurrentie. Een verschrikkelijk einde van een weekend wat zo mooi had kunnen zijn voor de achttienjarige Formule 3-coureur. 

We verloten maar liefst 10 schaalmodellen en 10 caps onder onze YouTube-abonnees! Maak nu kans op één van deze prijzen door je te abonneren op ons YouTube-kanaal én te reageren onder de video via de onderstaande knop.

Abonneer, reageer en win!

In dit artikel

Praat mee!

Viaplay
x
RN365 Podcast Verstappen brengt Mercedes iets wat het jaren heeft gemist