Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Albon bedankt Red Bull voor tussenjaar: 'Dit was me anders niet gelukt'

Alexander Albon voelt zich thuis bij Williams, waar hij in 2022 na een tussenjaar terecht kwam. Hij voelt zich nu meer de teamleider, terwijl dat bij Red Bull anders was naast Max Verstappen.

Na een 'tussenjaar' keerde Alexander Albon in 2022 weer terug op de Formule 1-grid. De voormalig Red Bull-coureur gooide geen hoge ogen als teamgenoot van Max Verstappen, maar de Oostenrijkse renstal bleef achter Albon staan. In zijn jaar zonder stoeltje was hij vooral door al zijn simulatorwerk zeer waardevol voor het team. Mede hierdoor was het voor Albon mogelijk om een zitje bij Williams te bemachtigen. Drie races na zijn F1-comeback scoorde hij zijn eerste punt voor de Britse renstal in een bolide die normaal gesproken achteraan het veld rijdt. De Thai voelt zich goed binnen het team en merkt dat hij een belangrijkere rol heeft gekregen naast Nicholas Latifi. "Ik bevind mij in een andere positie dan bij Red Bull", zo trapt hij af in de F1 Nation Podcast . "Ik voel me wat meer als een teamleider. Het voelt alsof ik mijn ervaring op de best mogelijke manier gebruik om de auto te ontwikkelen samen met Nicky ."

Albon had het tussenjaar bij Red Bull nodig

Terugkijkend op het avontuur bij Red Bull is Albon juist blij met zijn jaar zonder zitje. Het heeft de Williams-coureur naar eigen zeggen enorm geholpen. "Het voelt alsof ik een jaar had om op te groeien. Ik denk niet dat ik dit had kunnen doen in 2020 of in 2019 en het voelt alsof ik mij nu in een betere positie bevind." "Dus ik geniet er natuurlijk van. Het is een nieuwe uitdaging voor mij. Dat is erg goed!" Door één WK-punt te scoren in Australië staat Albon op de zestiende plaats in het wereldkampioenschap. Teamgenoot Latifi staat op de twintigste plaats met nul punten.

Viaplay
Pos. Coureur Punten
Pos. Team Punten
Volledige stand
x
RN365-podcast Twinkeling in ogen Verstappen onheilspellend nieuws voor F1-concurrenten