Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 2023

Nieuwe regel geopperd om Formule 1-races spannender te maken

Sky F1-verslaggever Karun Chandhok heeft een regelwijziging voorgesteld die een extra dimensie aan de races zou kunnen toevoegen en ze leuker zou kunnen maken.

Bottas Baku
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Voormalig F1-coureur en Sky Sports F1-presentator Karun Chandhok heeft een regelwijziging voorgesteld die de races 'spannender' zou kunnen maken voor de fans. Terwijl de Grand Prix van Miami de meeste inhaalacties van het seizoen tot nu toe kende, maakte de meerderheid van de coureurs nog steeds maar één pitstop tijdens de hele race.

Races met één stop zijn de laatste jaren een trend geworden in de F1 in een tijd waarin Pirelli een mix van harde, medium en zachte banden gebruikt in de races.

Chandhok stelt voor om het gebruik van alle drie de compounds verplicht te stellen tijdens de race. Nu moeten de coureurs (in droge omstandigheden) verplicht twee van de drie compounds aanspreken: "De besten zullen dan alsnog boven komen drijven, maar het is interessanter om naar te kijken", zo deelt hij op Twitter.

Overigens wordt er al volop geëxperimenteerd met het bandengebruik in de Formule 1, al beperken die experimenten zich voornamelijk tot de kwalificatie. In de eerstvolgende race op Imola is het per kwalificatie voorgeschreven op welk band gereden dient te worden. Van Q1 naar Q3 respectievelijk: hard, medium en soft.

Kan jij je in de suggestie van Chandhok vinden? We nodigen je van harte uit jouw mening te geven in de poll (onder de tweet).

Verstappen aast op zijn eerste overwinning in China. Pak 50 keer jouw inzet bij Unibet als Verstappen de snelste ronde rijdt en wint!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Data Verstappen worstelt ook in droge omstandigheden