Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 2020

De units die Verstappen van de onmisbare extra power voorzien: MGU-H en MGU-K

Sinds 2014 maakt de Formule 1 gebruik van hybride-motoren met turbo. Sindsdien horen we termen als MGU-H en MGU-K. RacingNews365 legt kort en bondig uit wat ze betekenen voor Max Verstappen en zijn collega's.

Mercedes motor
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Mercedes

De MGU-H is een element dat verbonden is met de turbo en is ontworpen om de turbocharger te laten draaien bij lagere toeren. De uitlaatgassen die vrijkomen bij het gebruik van de turbo kan de MGU-H omzetten in elektriciteit. De vrijgekomen elektriciteit kan worden ingezet voor extra vermogen en voor het afstellen van de turbosnelheid. Het voordeel van dit systeem is dat er geen turbogat is, het vermogen wordt direct en gelijkmatig afgegeven.

De MGU-K komt technisch gezien overeen met de systemen in hybride personenauto’s zoals bijvoorbeeld de Toyota Prius. In de Formule 1 wordt gebruik gemaakt van een elektromotor, de MGU-K, die verbonden is met de benzinemotor. Tijdens het remmen vangt de MGU-K energie op die normaliter verloren gaat in hitte. Een groot deel van die kinetische energie wordt opgeslagen in een accu. De MGU-K kan twee kanten op werken: opslag of afgifte van energie. Die opgeslagen energie wordt gebruikt om de V6-benzinemotor te ondersteunen.

De MGU-K (oftewel: elektromotor) is verbonden met de krukas, en ondersteunt die bij het draaien waardoor meer kracht ontstaat. De MGU-K is in de Formule 1 direct verbonden met de achterwielen. In de huidige F1 is de MGU-K in staat om over een ronde 160 pk af te geven, een behoorlijke vermogensboost kortom. Coureurs kunnen zelf bepalen wanneer en in welke mate ze van het extra vermogen gebruik maken.

Beide componenten willen nog wel eens kapot gaan. Vervanging komt de coureur op een gridstraf te staan.

Het voetbalseizoen wordt zaterdag afgesloten met de Champions League finale

Wie wint de Champions League finale: Inter Milan of Manchester City? Win bij Unibet 100x jouw inzet als jouw favoriet wint!

Alleen geldig voor nieuwe spelers, minimum leeftijd 24 jaar. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 100x jouw inzet!

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
Breaking Verstappen deelt duidelijke mening over Hamilton: "Men zal me nu vast haten"