McLaren staat binnen de Formule 1 bekend als de Britse renstal uit Woking. Het team rijdt met een Britse licentie in de koningsklasse van de autosport en het Engelse volkslied, God Save the King, wordt op het podium afgespeeld als een van de McLaren-coureurs als eerste over de streep komt.
Toch ging dat er in het verleden iets anders aan toe, want vanaf de oprichting in 1966 tot het einde van 1980 opereerde McLaren namelijk onder een Nieuw-Zeelandse licentie, waar oprichter Bruce McLaren werd geboren. In 1981 werd het team echter samengevoegd met Project Four van Ron Dennis, waardoor het team onder een Britse licentie verder ging. Zeven van de acht constructeurstitels en tien van de twaalf coureurstitels werden behaald onder de Britse vlag, in plaats van onder de Nieuw-Zeelandse.
Liam Lawson, die slechts een van de drie Nieuw-Zeelandse coureurs is die sinds de verandering in 1981 de Formule 1 haalde, is echter allesbehalve te spreken over die Britse achtergrond van McLaren. Hij steekt zijn mening dan ook niet onder stoelen of banken bij in de Red Flags-podcast. "Het slaat echt nergens op. Het is een Nieuw-Zeelands team en de naam is nog altijd McLaren. Ik heb echt geen idee (waarom het is veranderd, red.)!"
"Red Bull speelt het Oostenrijkse volkslied af als ze een race winnen, terwijl het team in het Verenigd Koninkrijk gevestigd is. Voor McLaren, als team uit Nieuw-Zeeland gevestigd in het Verenigd Koninkrijk, geldt eigenlijk hetzelfde. Eerlijk gezegd is het complete onzin, echt bullshit! Vooral als je uit Nieuw-Zeeland komt, want Bruce McLaren is daar echt een absolute legende, dus het slaat nergens op."
Win 50 keer je inzet indien Verstappen of een andere favoriet de GP van Las Vegas wint!
Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+
Win 50x je inzet!Meest gelezen
In dit artikel
Praat mee!