© Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

FIA: 'Halo wordt in meerdere raceklassen toegepast'

24 aug. 2017 07:59 Rik Alkema 0 reacties
De Halo die komend seizoen wordt geïntroduceerd in de Formule 1, blijft niet beperkt tot de Formule 1. De FIA heeft het voornemen om de Halo ook in de onderliggende raceklassen toe te gaan passen op termijn. De Formule 1 wordt vooral gebruikt om te experimenteren. Mocht het concept aanslaan, dan zullen meer raceklassen volgen.

De FIA wil cockpitbescherming uitbreiden

De FIA ziet de Formule 1 dan ook als ideale 'proefklasse'. Als de Halo zich in de Formule 1 bewijst, dan is het klaar om geïntroduceerd te worden in de onderliggende klassen, is het idee van de FIA.

"Niemand zal accepteren dat alleen de Formule 1 extra hoofdbescherming krijgt", begint Laurent Mekies van de FIA tegenover Motorsport.com. "De Formule 1 is de ideale plek om de Halo te testen. Daarna is het de bedoeling om het in de lagere klassen ook toe te passen", vervolgt hij.

Of in de andere klassen ook dezelfde constructie gebruikt gaat worden kan Mekies nog niet zeggen. Het is waarschijnlijker dat er in de lagere klassen een afgeleide van de Halo geïntroduceerd wordt.

"We hebben gekozen voor de Halo omdat het ook in andere klassen toegepast kan worden. Dat zal wellicht niet in dezelfde vorm zijn, maar het concept zal overal hetzelfde zijn", aldus Mekies.

Ondanks het grote verzet tegen de Halo, werkt de FIA 'rustig' door aan de ontwikkeling van het concept. 

"We werken constant aan de verbetering van de veiligheid. Het gehele jaar zijn we met werkgroepen bezig om de mogelijkheden te bekijken. Als je iets nieuws introduceert, dan heeft dat ergens anders weer gevolgen. Waarschijnlijk dat het daarom nu voor opschudding zorgt", besluit Mekies.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen