Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Leclerc herinnert zich de eerste strijd met Verstappen: "Soms haatten we elkaar!"

Charles Leclerc en Max Verstappen vechten het al uit op het asfalt sinds de karttijd. De twee hebben in de loop der jaren een eigen rijstijl ontwikkeld , wat volgens de Ferrari-coureur is terug te zien.

Tijdens de eerste races van het seizoen was het, op de uitvalbeurten van Max Verstappen na, spannend aan de voorkant van het veld. De Nederlander vocht om de overwinningen met WK-leider Charles Leclerc, die twee Grands Prix op zijn naam schreef. Verstappen won er tot nu toe één, maar hoopt terug te kunnen slaan in Imola. Leclerc verwacht dat de strijd tussen Red Bull en Ferrari hier 'gewoon' doorgaat, net zoals tijdens de openingsraces van het seizoen. "Ik denk dat het heel erg close wordt", zegt de Ferrari-coureur voor de microfoon van onder meer RacingNews365 . Het gevecht tussen hem en Verstappen is namelijk 'altijd al close geweest', ook vroeger. "Vooral in de juniorenklassen." "Ik weet nog dat het altijd hij of ik was. Daarom haatten we elkaar op een gegeven moment", lacht hij. "Want ja, het eindigde vaak niet op de allerbeste manier."

Verschil in rijstijl van Verstappen en Leclerc

Leclerc kijkt tegenwoordig met een glimlach terug op de vroegere 'haatperiode' tussen hem en Verstappen. Het zijn volgens hem nu betere tijden. De Ferrari-coureur heeft een dominante opening van het seizoen achter de rug, maar van een reusachtige verbetering ten opzichte van vroeger wil hij niet gelijk spreken. "Ik weet het niet, we hebben gewoon twee sterk verschillende rijstijlen. Soms wint hij, maar soms wint juist de ander. Het is leuk. Ik geniet er van!"

Viaplay
x
Verstappen-regel FIA past omstreden regel aan in officiële reglementen