Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Ocon hekelt Alonso: 'Ik moest bij Alpine al het werk doen'

Nu Esteban Ocon en Fernando Alonso geen teamgenoten meer zijn, doet de Fransman een onthulling over zijn samenwerking met de tweevoudig wereldkampioen.

Esteban Ocon en Fernando Alonso zijn twee jaar lang teamgenoten geweest bij Alpine, maar nu vertrekt de Spanjaard naar Aston Martin. Naast de baan leken de twee prima met elkaar door een deur te kunnen, maar op het asfalt ging het niet altijd goed. Denk aan het Grand Prix-weekend in Brazilië, gedurende welke het duo tot twee maal toe met elkaar in aanraking kwam tijdens de sprintrace. Het kostte het team een hoop punten en de teamleiding was furieus.

Ocon: "Alonso deed 2 procent van het werk"

Aan de samenwerking is nu dus een einde gekomen, tot opluchting van Ocon, die een boekje open doet nu Alonso is vertrokken. De Fransman is in gesprek met Ouests France teleurgesteld in zijn voormalig teamgenoot. "Het klopt dat ik teleurgesteld was door hetgeen Alonso in de pers heeft geroepen, maar intern voor zich heeft gehouden. We daar namelijk niet over gediscussieerd. Ik heb nog steeds respect voor hem, maar het is goed dat hij naar Aston Martin gaat en dat we ieder onze weg gaan." "Eerlijk gezegd deed ik 98% van het werk en hij 2%. Ik was overwerkt. Ik heb al het ontwikkelingswerk in de simulator gedaan en ook de marketingactiviteiten voerde ik uit", hekelt de Fransman Alonso.

Gasly als nieuwe teamgenoot

Als nieuwe teamgenoot zal Ocon samen met Pierre Gasly herenigd worden. In de juniorcategorieën deden ze al veel samen en nu hebben ze al even hun gezamenlijke droom waargemaakt. "We kennen elkaar al heel lang heel goed. De eerste keer dat Pierre in een kart stapte, was dat die van mij. We reden samen op dezelfde circuits, in dezelfde wedstrijden." "We hadden een droom: samen in de F1 rijden. Die droom hebben we verwezenlijkt. Ik kan niet wachten om aan die samenwerking te beginnen", aldus Ocon.

Viaplay
x
RN365-podcast Hongerige Verstappen jaagt op primeur in onvoorspelbaar China