Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Carlos Sainz

Wie wordt de nieuwe teamgenoot van Max Verstappen?

De naam van Daniel Ricciardo was met potlood al ingevuld op de deelnemerslijst van 2019, onder die van Max Verstappen bij het team van Red Bull. Het silly season van 2018 kreeg echter een zeer onverwachte en interessante wending toen Red Bull vrijdagmiddag aankondigde dat de Australiër na dit jaar zijn biezen pakt. Wie moet Verstappen vergezellen bij het Oostenrijkse team?

Carlos Sainz

Topkandidaat is natuurlijk Verstappens voormalige teamgenoot Carlos Sainz. De Spanjaard is één van de vier overige coureurs die op dit moment onder contract staat bij Red Bull. Verstappen is de enige van die vier die zeker is van zijn zitje voor 2019. Het energiedrankjesmerk heeft tot september om de optie op Sainz, die momenteel onder is gebracht bij Renault, te lichten. Mochten ze dat doen dat worden de Spanjaard en zijn oude teammaat na een kleine drie jaar weer herenigd.

Vraag is echter of dat wel zo’n slimme zet is, aangezien het tweetal in het verleden een aantal malen bonje had. Daarbij komt dat Sainz Sr. en Jr. in 2017 een flinke aanvaring hadden met Dr. Helmut Marko om zo een (tijdelijke) overstap naar Renault te forceren. Sainz wordt momenteel ook gelinkt aan het team van McLaren.

Pierre Gasly

Een jongensdroom kan uitkomen voor Pierre Gasly. De 22-jarige Fransman werkt dit jaar zijn eerste volledige Formule 1-seizoen af en doet dat in dienst van Toro Rosso. Soms is hij compleet onzichtbaar, maar het materiaal waar hij het mee moet doen laat behoorlijk te wensen over. Gasly had drie goede wedstrijden en daarin etaleerde hij direct zijn kunnen: in zowel Bahrein als Monaco en Hongarije haalde de jongeling een goede sloot punten binnen. Gasly zou op zijn tijd absoluut mee kunnen draaien in de Formule 1-top, vraag is echter of een overstap naar Red Bull niet te vroeg komt. Voor Daniil Kvyat werkte de promotie naar Red Bull een aantal jaren geleden juist als strop.

Esteban Ocon

Nu Daniel Ricciardo naar Renault trekt en Nico Hülkenberg zo goed als zeker leek te zijn van contractverlenging, is het de vraag wat Mercedes aan moet met Esteban Ocon. Het zou ietwat vreemd zijn om hem bij concurrent Red Bull te stallen, maar in het verleden hebben we wel gekkere dingen zien gebeuren. Desalniettemin is het aannemelijker dat Ocon door het hele gebeuren genoegen moet nemen met nog een seizoen bij Force India, of hoe de renstal in de toekomst ook door het leven zal gaan.

Fernando Alonso

De telefoon van Dietrich Mateschitz zal waarschijnlijk roodgloeiend staan, en Fernando Alonso heeft zich op vrijdagmiddag vast wel aan een belletje gewaagd. De Spanjaard wil maar wat graag een derde wereldtitel aan zijn behoorlijke palmares toevoegen en dit is het moment om het stuntelende McLaren te verlaten. Echter: Red Bull rijdt volgend jaar met Honda-motoren en na drie jaar lang te kakken te zijn gezet door Alonso, zullen de Japanners er niet heel happig op zijn om weer met de tweevoudig wereldkampioen samen te werken. Bovendien bestuurt Alonso in zijn vrije tijd een Toyota in het World Endurance Championship.

Abonneer je op ons YouTube-kanaal en mis niets van de Formule 1.

Abonneer je op ons YouTube-kanaal.
Viaplay
x
Sponsor 'Ferrari kaapt grote sponsor Mercedes en evenaart megadeal Red Bull'