Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
F1 nieuws

F1-legende Nigel Mansell: 'Ik kan Hamilton verslaan'

​De Formule 1-wereldkampioen van 1992 denkt dat hij in een kwalificatie nog altijd sneller kan zijn dan de huidige wereldkampioen Lewis Hamilton. In een verder serieus vraaggesprek met Mobil1 vergelijkt Nigel Mansell de Formule 1 van nu met zijn eigen hoogtijdagen.

Met de introductie van de Halo en de controverse eromheen is veiligheid in de sport een hot item. Nigel Mansell, de wereldkampioen van 1992, weet uit ervaring dat de veiligheid in de Formule 1 de grootste vlucht heeft genomen sinds zijn eigen tijd. Reëel gevaar is anno 2018 wat hem betreft 'niet meer aan de orde'.

"In mijn tijd stonden we dagelijks voor de spiegel en stelden we onszelf de vraag of we wederom bereid waren om die dag in het harnas te sterven. Hoe meer je daartoe bereid was, hoe meer je in staat was om net dat beetje extra uit de auto te trekken."

"Coureurs lieten daadwerkelijk regelmatig het leven en zo niet, dan raakten ze na een zware crash zwaargewond. Uitloopstroken zoals we die nu zien, hadden we toen niet, dus ja, de sport heeft zich op een geweldige manier ontwikkeld.'

Naast de veiligheid is ook de basis van de sport veranderd volgens Mansell. Waar vroeger de fijngevoeligheid van handen en voeten de optimale prestaties van een auto bepaalden, wordt tegenwoordig veel meer door elektronica overgenomen:

"Formule 1-coureurs van nu zijn anders dan in mijn tijd. Er is eigenlijk geen eerlijke vergelijking mogelijk."

In het interview met Mobil1 stipt Nigel Mansell nog enkele landgenoten aan. De Brits fans, in wie hij de meest passievolle van de wereld ziet, maar in het bijzonder ook Lewis Hamilton.

"Ik denk dat als ik een paar ronden lang Lewis Hamilton's teamgenoot zou zijn, ik het hem in een kwalificatie knap lastig kan maken. Misschien zou ik zelfs wel sneller zijn! Maar met met leeftijd zou ik na vijf rondjes compleet uitgeput zijn", grapt Mansell.

Bekijk hieronder het volledige interview met Nigel Mansell.

Mis geen seconde van het nieuwe F1-seizoen! Zet met een druk op de knop de F1-kalender in jouw telefoon.

Download nu de F1-kalender
Viaplay
Pos. Coureur Punten
Pos. Team Punten
Volledige stand
x
LIVE Reacties na ijzersterke laatste testdag Verstappen