F1-legende Nigel Mansell: 'Ik kan Hamilton verslaan'

14 mrt. 2018 18:30 Jan van der Burgt 1 reacties
​De Formule 1-wereldkampioen van 1992 denkt dat hij in een kwalificatie nog altijd sneller kan zijn dan de huidige wereldkampioen Lewis Hamilton. In een verder serieus vraaggesprek met Mobil1 vergelijkt Nigel Mansell de Formule 1 van nu met zijn eigen hoogtijdagen.

Mansell prijst Formule 1 om toegenomen veiligheid

Met de introductie van de Halo en de controverse eromheen is veiligheid in de sport een hot item. Nigel Mansell, de wereldkampioen van 1992, weet uit ervaring dat de veiligheid in de Formule 1 de grootste vlucht heeft genomen sinds zijn eigen tijd. Reëel gevaar is anno 2018 wat hem betreft 'niet meer aan de orde'.

"In mijn tijd stonden we dagelijks voor de spiegel en stelden we onszelf de vraag of we wederom bereid waren om die dag in het harnas te sterven. Hoe meer je daartoe bereid was, hoe meer je in staat was om net dat beetje extra uit de auto te trekken."

"Coureurs lieten daadwerkelijk regelmatig het leven en zo niet, dan raakten ze na een zware crash zwaargewond. Uitloopstroken zoals we die nu zien, hadden we toen niet, dus ja, de sport heeft zich op een geweldige manier ontwikkeld.'

Naast de veiligheid is ook de basis van de sport veranderd volgens Mansell. Waar vroeger de fijngevoeligheid van handen en voeten de optimale prestaties van een auto bepaalden, wordt tegenwoordig veel meer door elektronica overgenomen: 

"Formule 1-coureurs van nu zijn anders dan in mijn tijd. Er is eigenlijk geen eerlijke vergelijking mogelijk."

In het interview met Mobil1 stipt Nigel Mansell nog enkele landgenoten aan. De Brits fans, in wie hij de meest passievolle van de wereld ziet, maar in het bijzonder ook Lewis Hamilton. 

"Ik denk dat als ik een paar ronden lang Lewis Hamilton's teamgenoot zou zijn, ik het hem in een kwalificatie knap lastig kan maken. Misschien zou ik zelfs wel sneller zijn! Maar met met leeftijd zou ik na vijf rondjes compleet uitgeput zijn", grapt Mansell.

Bekijk hieronder het volledige interview met Nigel Mansell.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen