Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
F1 nieuws

Formule 1 naar Zandvoort, waarheid of een nieuwe mediastunt?

Geen betere manier om het weekend in te gaan dan met een goed verhaal. Midden in de nacht van donderdag op vrijdag verscheen het bericht dat het Circuit Zandvoort een aanbieding zou hebben gehad van het Formule 1-management, om in 2020 een Grand Prix te organiseren.

Het Circuit Zandvoort is al meer dan een jaar serieus aan het lobbyen om de Nederlandse GP weer te mogen organiseren, iets wat ze in 1985 voor het laatst deed. Het TT Circuit in Assen ruikt echter ook mogelijkheden en heeft ook al een tijdje een plan op poten staan.

Beide circuits zijn onderhevig geweest aan een keuring van de FIA en beide circuits hebben groen licht gekregen. Dat betekent dat ze zich verder mogen oriënteren om wat betreft het faciliteren van een Formule 1-race. Er worden geen garanties verstrekt en de circuits weten dat maar al te goed.

Bovendien houdt het F1-management absoluut niet van geruchten. ‘Londen’, waar men zetelt, drukt de promotors op het hart om te zwijgen richting de media. Vertrouwelijke bronnen erkenden tegenover Racingnews365 dat één woord in de media al dusdanig veel schade kan aanrichten dat de Formule 1 kan besluiten om een circuit van het lijstje ‘mogelijke gastheren’ te schrappen.

De situatie is als volgt: een groot Nederlands medium, de krant De Telegraaf, meent dat het Circuit Zandvoort een aanbieding heeft gekregen. Dat is niet vreemd, gezien de standaard die door het F1-management wordt gehanteerd. Ook het TT Circuit zal op de hoogte zijn van de financiële eisen van het management van de koningsklasse, maar wellicht dat zij zich juist gedeisd houden aangezien ‘Londen’ het niet fijn vindt als speculatie wordt gevoed.

Tekst gaat verder onder foto

Dat er heel veel Nederlanders zijn die graag een Grand Prix op eigen bodem willen zien, is bekend. Dat het Circuit Zandvoort en het TT Circuit in Assen al meer dan een jaar in gesprek zijn met de leiding van het F1-management mag ook geen geheim heten. Dat Zandvoort een aanbieding heeft gehad is logisch, dat heeft Miami ook, dat heeft Hanoi ook en naar alle waarschijnlijkheid weet Assen ook precies hoe de vork in de steel zit.

Waar het TT Circuit in de afgelopen maanden veel in het nieuws kwam door verschillende stappen te zetten, daar leek het Circuit Zandvoort achter te blijven. Het grootste vraagteken wordt echter gevormd door de buitenlandse media. Waar Hanoi en Miami zeker van hun zaak lijken te zijn, iets wat internationaal erkend wordt, daar komen de GP van Nederland-verhalen niet veel verder dan onze eigen landsgrenzen.

In Nederland is de vraag naar, en de hoop op een Nederlandse Grand Prix echter dusdanig dat de complete media bij één quote al over hun eigen schoenveters struikelen. Het valt te hopen dat de berichtgeving ditmaal meer dan een zwaluw is, maar het lijkt een volgende storm in het welbekende glas water te zijn.

Het F1-seizoen is afgelopen, maar RacingNews365 gaat volle bak door. Op 13 december kan jij aanwezig zijn bij ons live event. Een toffe F1-avond met een live F1-podcast met Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk! Tevens ga jij gaat ook zelf racen in een simulator! Ben je een echte kenner? Dat mag je bewijzen in de pubquiz, met toffe prijzen!

Kortom, het ideale avondje uit!

Bestel snel jouw tickets op=op
Viaplay

Unibet
x
Max Verstappen De dag waar de F1-kampioen een jaar lang naartoe heeft gewerkt