© Mercedes AMG F1

Nieuwsoverzicht

Lammers: 'Formule 1-politie helpt de sport om zeep'

05 aug. 2018 09:00 Ruud Dimmers 7 reacties
Er is de laatste jaren veel kritiek op de Formule 1. Volgens veel coureurs en fans is de sport te saai geworden en verlangen ze terug naar vervlogen tijden. Autocoureur Jan Lammers vindt dat de wedstrijdleiding het laatste beetje spanning om zeep helpt met idiote straffen.

Gevechten tussen de topcoureurs zijn al jaren schaars in de Formule 1, maar dit jaar zagen we diverse aanvaringen. Verstappen ramde Vettel in China, Vettel op zijn beurt Bottas in Frankrijk en Raikkonen gaf Hamilton een zet op Silverstone. Maar wiel-tegen-wiel geven zijn er nauwelijks te bekennen.

Autocoureur Jan Lammers spreekt in gesprek met Racingnews365 van een 'Formule 1-politie'. "Het mag allemaal wel wat minder braaf in de Formule 1. Vroeger raceten de coureurs echt tegen elkaar, gaven we elkaar nog wel eens een tikje. Dat hoorde er ook gewoon bij. Je verdedigde ook op de limiet en gooide de deur wel eens dicht. Andersom nam je ook risico's om je concurrenten te verschalken en soms liep het wel eens in tranen af. Nu zien we de coureurs braaf achter elkaar rijden, want als ze iets fout doen worden ze direct op hun vingers getikt."

"Op de Nederlandse snelwegen hebben we trajectcontroles en flitspalen die alles in de gaten houden. De Formule 1 heeft haar eigen verkeerspolitie die veel te streng is. De kleinste dingen worden bestraft, waardoor de wedstrijdleiding er mede debet aan is dat de races anno 2018 vaak saai zijn. Als je elkaar raakt volgt er een straf, dus wachten coureurs tot de pitstops en proberen ze het zo. Ze nemen geen risico's meer en zeker de toppers niet meer. Een straf kost ze veel meer dan een succesvolle inhaalactie oplevert."

Voor de sport en het aanzien is het een slechte ontwikkeling. Lammers constateert bovendien dat de beste coureurs te weinig het verschil kunnen maken. "De mannen worden niet langer van de jongens gescheiden. Het technische– en sportieve reglement overheerst teveel in de Formule 1. Wil je actie op de baan dan begint dit bij het vrij laten racen van de coureurs."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen