Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Mercedes

Mercedes zoekt ondanks strenge regels naar een verbeterde motor: "Dit stopt ons niet"

De motoren in de Formule 1 zijn sinds dit jaar zo goed als bevroren. Ondanks de strenge reglementen zoekt Mercedes een manier om meer performance te krijgen uit hun krachtbron.

Hamilton Imola
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © RN365/Michael Potts

Sinds de start van het huidige Formule 1-seizoen is de zogeheten 'motorbevriezing' actief. De teams mogen vrijwel niets meer veranderen aan hun krachtbronnen, tenzij het gaat om de betrouwbaarheid van de motor. Ook mogen de teams voor 1 september nog een upgrade introduceren voor de MGU-K, de Control Electronics en de Energy Store, op voorwaarde dat het de eerste performance upgrade van het seizoen is.

Het verbeteren van de motor is dus zeer lastig, maar Mercedes probeert toch meer performance uit haar krachtbron te persen. Andrew Shovlin, Trackside Engineering Director van de renstal, legt uit hoe ze dat proberen. "We analyseren de situatie constant. Er zijn punten waarop we denken dat we ons kunnen verbeteren", legt hij uit aan onder meer RacingNews365.

"In ieder geval wat betreft het managen van het hybride vermogen. De motor is echter gehomologeerd nu, dus je kan alleen dingen veranderen als het gaat om de betrouwbaarheid. Dat stopt ons echter niet om te kijken naar wat we binnen de verschillende modes kunnen doen en hoe we deze beter kunnen gebruiken."

Shovlin: 'Mercedes is niet snel genoeg'

Elke kleine tijdswinst is belangrijk voor Mercedes, nu het gat naar topteams Red Bull en Ferrari ruim een seconde per ronde is. "We weten dat we niet snel genoeg zijn", aldus Shovlin. "En als je niet snel genoeg bent, dan zoek je op alle mogelijke plekken naar verbetering. De mensen die werken aan de krachtbron moeten zich daar dus op concentreren."

Het is natuurlijk niet het enige vlak waarop Mercedes probeert meer rondetijd uit de wagen te persen. "Ze moeten kijken naar het finetunen en of we daar verbetering kunnen vinden. Ook bij het chassis hebben we verschillende projecten lopen waarmee we proberen een stap voorwaarts te maken."

Ook interessant:

Ferrari heeft teamorders nodig in de strijd tegen Verstappen

In Miami gaan Verstappen en Leclerc wederom de strijd met elkaar aan. Dit keer neemt Ferrari upgrades mee. Kunnen de Italianen terugslaan? Of hebben ze daar teamorders voor nodig? Dat en meer bespreken Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk in de onderstaande podcast.

19 reacties

RN365 Special
Is deze wiskundige formule het geheim van Red Bull-topontwerper Adrian Newey?

Het is één van de meest besproken topics in de Formule 1 van dit seizoen: porpoising. Heeft Red Bull-topontwerper Adrian Newey de juiste formule gevonden om het probleem in kaart te brengen en daarnaar te handelen?

Lees meer
Viaplay
x
Formule 1-podcast Nog volop werk aan de winkel voor Verstappen en Red Bull