Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Mercedes

Mercedes zoekt ondanks strenge regels naar een verbeterde motor: "Dit stopt ons niet"

De motoren in de Formule 1 zijn sinds dit jaar zo goed als bevroren. Ondanks de strenge reglementen zoekt Mercedes een manier om meer performance te krijgen uit hun krachtbron.

Hamilton Imola
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © RN365/Michael Potts

Sinds de start van het huidige Formule 1-seizoen is de zogeheten 'motorbevriezing' actief. De teams mogen vrijwel niets meer veranderen aan hun krachtbronnen, tenzij het gaat om de betrouwbaarheid van de motor. Ook mogen de teams voor 1 september nog een upgrade introduceren voor de MGU-K, de Control Electronics en de Energy Store, op voorwaarde dat het de eerste performance upgrade van het seizoen is.

Het verbeteren van de motor is dus zeer lastig, maar Mercedes probeert toch meer performance uit haar krachtbron te persen. Andrew Shovlin, Trackside Engineering Director van de renstal, legt uit hoe ze dat proberen. "We analyseren de situatie constant. Er zijn punten waarop we denken dat we ons kunnen verbeteren", legt hij uit aan onder meer RacingNews365.

"In ieder geval wat betreft het managen van het hybride vermogen. De motor is echter gehomologeerd nu, dus je kan alleen dingen veranderen als het gaat om de betrouwbaarheid. Dat stopt ons echter niet om te kijken naar wat we binnen de verschillende modes kunnen doen en hoe we deze beter kunnen gebruiken."

Shovlin: 'Mercedes is niet snel genoeg'

Elke kleine tijdswinst is belangrijk voor Mercedes, nu het gat naar topteams Red Bull en Ferrari ruim een seconde per ronde is. "We weten dat we niet snel genoeg zijn", aldus Shovlin. "En als je niet snel genoeg bent, dan zoek je op alle mogelijke plekken naar verbetering. De mensen die werken aan de krachtbron moeten zich daar dus op concentreren."

Het is natuurlijk niet het enige vlak waarop Mercedes probeert meer rondetijd uit de wagen te persen. "Ze moeten kijken naar het finetunen en of we daar verbetering kunnen vinden. Ook bij het chassis hebben we verschillende projecten lopen waarmee we proberen een stap voorwaarts te maken."

Ook interessant:

Ferrari heeft teamorders nodig in de strijd tegen Verstappen

In Miami gaan Verstappen en Leclerc wederom de strijd met elkaar aan. Dit keer neemt Ferrari upgrades mee. Kunnen de Italianen terugslaan? Of hebben ze daar teamorders voor nodig? Dat en meer bespreken Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk in de onderstaande podcast.

Forbidden

Weddenschappen George Russell

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

16 reacties

Viaplay

Unibet
x
Lewis De vurige Red Bull-wens die Hamilton niet hardop uit wil spreken