Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
F1 nieuws

Sportarts Ceccarelli: "Kubica is een geboren racer, van nature sterk"

Na een afwezigheid van precies acht seizoenen keert Robert Kubica terug in de Formule 1. De nu 34-jarige Pool mag over anderhalve week zijn opwachting maken tijdens de Grand Prix van Australië. Volgens sportarts Riccardo Ceccarelli is Kubica 'een geboren coureur'.

Kubica liep meerdere botbreuken op tijdens een rallycrash in het voorjaar van 2011, even werd zelfs gevreesd voor amputatie van zijn rechterarm. Het revalidatieproces nam dusdanig veel tijd in beslag dat Kubica pas medio 2017 weer in een F1-bolide kon stappen.

Ceccarelli doet in gesprek met het officiële kanaal van de Formule 1 uit de doeken hoe hij Kubica waarnam tijdens het revalidatieproces. "Ik weet nog dat hij in een simulator stapte, terwijl zijn been nog steeds gebroken was en hij nog een aantal operaties aan zijn rechterarm moest ondergaan."

Kubica neemt plaats naast een GP3-coureur, beiden rijden over hetzelfde circuit. "De GP3-rijder moest duidelijk zijn best doen, hij bewoog helemaal met zijn lichaam. Robert daarentegen, was smooth, reed met slechts één hand en kon niet al te scherp sturen. Ik dacht dat hij het circuit leerde kennen, maar toen ik naar de tijden keek zag ik dat hij ruim een halve tel sneller was dan de GP3-coureur."

"Dat is Roberts grote voordeel", meent Ceccarelli. "Het gaat niet om de fysieke testen of het aantal kilo's dat een persoon kan verplaatsen. Het gaat om de stuurmanskunst en wat dat betreft is Robert gezegend. Hij is een geboren racer, van nature ontzettend sterk."

Voor zijn zware rallyongeval reikte Kubica tot 76 Grands Prix, waarvan hij er eentje winnend afsloot. Na de Grand Prix van Canada 2008 mocht de Pool het hoogste treetje op het ereschavot beklimmen.

Bookmaker Unibet pakt opnieuw uit met een speciale Max Booster voor de GP van Spanje. Winst van Verstappen op het circuit waar hij in 2016 voor het eerste zegevierde, kan jou 50 keer je inzet opleveren!

Alleen geldig voor nieuwe spelers, minimum leeftijd 24 jaar. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50x jouw inzet!
Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
Verstappen houdt 't onmogelijke voor mogelijk "Qua snelheid kan 't"