Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 2020

Bernie's bizarre idee: medailles in de Formule 1

Eens in de zoveel tijd oppert Bernie Ecclestone radicaal nieuwe ideeën voor de Formule 1. Dit idee is echter wel heel erg hardnekkig, aangezien hij het tot ver na zijn aftreden als opperhoofd blijft opperen.

Podium Singapore
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Singapore GP Pte. Ltd.

Van Bernie Ecclestone is het bekend dat hij de laatste jaren de sport hoofdschuddend volgt. Als hij nog aan het roer had gestaan, had hij de zaken heel anders aangepakt, zo laat hij met regelmaat duidelijk weten. Zo is hij niet gecharmeerd van het huidige puntensysteem in de Formule 1. Liever stapt hij over naar een soort Olympisch model waarin een medaillespiegel bepaalt wie er wint.

Recent nog (2019) pleitte Ecclestone voor invoering van een medaillesysteem in de Formule 1. De coureur met de meeste gouden medailles zou gekroond worden tot kampioen. Daarmee kon voorkomen worden dat men 'lafjes' voor een tweede plaats zou gaan om zo kostbare punten veilig te stellen, zo luidde zijn redenatie. Door de maatregel zouden coureurs worden gedwongen te strijden om de overwinning.

Volgens Ecclestone zou het voor coureurs bovendien veel meer waarde hebben om aan het eind van het seizoen een x-aantal gouden medailles te hebben gewonnen, in plaats van een x-aantal punten. Dat puntenaantal zou nietszeggend zijn in een tijd waarin de punten met enige regelmaat werden herverdeeld.

In 2009 was men volgens Ecclestone heel dicht bij de invoering van een medaillespiegel, hij was er zeker van dat het rond zou komen. Hij riep dat kort na de Grand Prix van Brazilië van 2008, waarin Lewis Hamilton beslag legde op zijn eerste wereldtitel door 'slechts' vijfde te worden. Als het systeem van Ecclestone toen al ingevoerd zou zijn geweest, hadden Massa en Hamilton, ieder met vijf overwinningen, onderling uit moeten vechten wie de titel zou pakken en was die uiteindelijk naar de Ferrari-coureur gegaan, die ondanks overwinning nummer zes op punten nipt verslagen werd.

Porsche 911 gt2 rs 95

De indrukwekkende privé-auto's van Max Verstappen

Max Verstappen rijdt niet alleen op het F1-circuit in een supersnelle bolide. Hij bezit rasechte Britten, maar in zijn garage staan ook Duitsers en Italianen. Het gaat om auto's die hij nu in zijn bezit heeft of eerder in zijn bezit heeft gehad.

Bekijk het album

Bookmaker Unibet pakt opnieuw uit met een speciale Max Booster voor de GP van Spanje. Winst van Verstappen op het circuit waar hij in 2016 voor het eerste zegevierde, kan jou 50 keer je inzet opleveren!

Alleen geldig voor nieuwe spelers, minimum leeftijd 24 jaar. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50x jouw inzet!

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
LIVE Grand Prix van Spanje