© Getty Images / Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Brendon Hartley moet flink studeren voor zijn Formule 1 debuut

19 okt. 2017 09:40 Wanda Bisschop 0 reacties
Tot ieders verbazing maakt Brendon Hartley aankomend weekend in Austin zijn Formule 1 debuut. Samen met Daniil Kvyat vormt hij het rijdersduo voor Toro Rosso. Ondanks zijn ervaring in de autosport komt er voor het racen in de Formule 1 nog wel wat meer bij kijken. De Nieuw-Zeelander is dan ook door zijn nieuwe werkgever flink aan de studie gezet.

Hartley bereidt zich zo optimaal mogelijk voor op de GP van Amerika

Hartley heeft weinig tijd om zich voor te bereiden op zijn Formule 1 debuut. Toch wil hij zo goed mogelijk aan de start verschijnen in Austin. Aan Newstalk ZB vertelt Hartley hoe hij zich voorbereidt op zijn droomdebuut.

"Ik heb inmiddels het handboek voor Formule 1 coureurs ontvangen. Dat is ongeveer 50 pagina's dik. Ik moet natuurlijk alle procedures over de auto weten, zoals het stuur bijvoorbeeld. Ik heb in totaal slechts vier trainingsuurtjes voor de kwalificatie. Ik ga ervan uit dat het voldoende is om op snelheid te komen."

De 27-jarige heeft inmiddels al wat tijd doorgebracht in de simulator in de fabriek in Faenza. Daarnaast vertrouwt hij op zijn ervaringen in de WEC en moet zijn Porsche tijdperk ervoor zorgen dat hij zich de Formule 1 snel eigen maakt.

Hartley ziet zijn debuut dan ook vol vertrouwen tegemoet.

"Als je puur naar de rondetijden kijkt, dan is er niet zo'n groot verschil. Het is zo'n zeven tot acht seconden per ronde. Dat is niet echt veel, zeker niet tijdens een race. Ik heb altijd al in snelle auto's gereden. Dat is ongetwijfeld ook de reden dat ze mij hebben uitgekozen. De auto's zijn vergelijkbaar wat betreft de technologie."

"Natuurlijk is het een grote stap. Het is tenslotte al zes of zeven jaar geleden dat ik in zo'n auto heb gereden. Maar ik benader het heel simpel: Het is een auto met vier wielen. De fysieke inspanning die je als coureur moet leveren om snel over het circuit te gaan, is in principe overal hetzelfde."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen