Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

FIA hekelt Red Bull-teambaas Horner: "Onacceptabel van hem"

Michael Masi, namens de FIA de wedstrijdleider, was niet blij met Christian Horner en heeft hem eigenhandig naar de stewards gestuurd.

Christian Horner was niet blij met de straf van Max Verstappen, nadat hij op zaterdag gele vlaggen had genegeerd. Dat gebeurde tijdens een verwarrende situatie, waarbij de wedstrijdleiding geen noodzaak zag voor gele vlaggen, maar de marshal aan de rand van het circuit wel. Horner maakte een onaardige opmerking over die marshal, tot woede van wedstrijdleider Michael Masi. Toen hij te horen kreeg wat de Red Bull-teambaas had gezegd, verwees hij hem eigenhandig door naar de stewards, zo vertelt hij aan RacingNews365 . Uiteindelijk kreeg de Brit een waarschuwing. "Ik hem heb doorverwezen nadat ik werd gewezen op zijn uitspraken. Geloof me, ik heb voorafgaand aan de race geen tijd om op social media te kijken, dus ik werd op die woorden gewezen en heb hem toen doorverwezen naar de stewards."

Horner biedt excuses aan

In de media bood Horner vervolgens uitgebreid zijn excuses aan en bij de stewards deed hij hetzelfde. "Hij voelde zich heel schuldig en het oordeel van de stewards was vervolgens vrij logisch." "Christian wilde niemand beledigen en hij heeft in persoon zijn excuses aangeboden tegen de marshal die de vlag heeft gezwaaid. Zijn straf is een waarschuwing", aldus de Australische wedstrijdleider.

Onacceptabel gedrag van de Red Bull-teambaas

Masi benadrukt tot slot dat het absoluut uit den boze is om een marshal op die manier persoonlijk aan te vallen. Al helemaal niet omdat de man vrijwilliger is en juist deed wat hij hoorde te doen. "Je hoort nooit iemand persoonlijk aan te vallen. Niemand niet. Zeker als er duizenden vrijwillige marshals zijn over de hele wereld die heel veel van hun tijd hier voor opgeven." "Zonder hem zouden deze races niet plaats kunnen vinden. Dat snappen veel mensen niet. Ik zal altijd opstaan voor elke vrijwillige official op elk circuit waar dan ook ter wereld. Het is onacceptabel. De marshal deed simpelweg wat volgens hem het beste was, met de bedoeling om iedereen veilig te houden. Niemand zou kritiek moeten ontvangen omdat hij reageert op zijn instinct", aldus de FIA-man.

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"