Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Sebastian Vettel

Vettel schrijft en herleeft op een unieke manier de geschiedenis in Silverstone

Sebastian Vettel zal dit weekend 35 kaarsjes mogen uitblazen. Als cadeau aan zichzelf wil hij graag met de Williams FW14B rijden op Silverstone, maar wil hij dit doen met een blik op de toekomst.

FW14B 1992 Hockenheim
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPB Images

Sebastian Vettel wordt komende zondag 35 jaar en dat wil hij op een heel bijzondere manier vieren. Hij wil namelijk op zijn verjaardag met de Williams FW14B uit 1992 van de Britse wereldkampioen Nigel Mansell gaan rijden in Silverstone. Er was alleen één klein probleempje, de uitstoot van die auto is nou niet bepaald milieuvriendelijk. Vettel is een van de coureurs die zich prominent inzet om de opwarming van de aarde tegen te gaan.

En dus ging de coureur van Aston Martin nadenken: "Is het mogelijk om plezier te hebben met een Formule 1-auto en tegelijkertijd het milieu zo min mogelijk te belasten? Hoe kunnen we op een volledige duurzame manier in een originele FW14B uit 1992 rijden?"

Vettel ging op onderzoek uit. Hij wilde de motor van de historische bolide niet veranderen en dus dacht hij aan een brandstof die de traditionele fossiele brandstof kon vervangen. Het gaat om een CO2-neutraal brandstof. "Het is belangrijk om een manier te vinden om met dit soort historische auto's te kunnen rijden waarbij we de verantwoordelijkheid dragen voor de toekomst", vertelt Vettel aan de media, waaronder RacingNews365.

			© XPB Images
	© XPB Images

Vettel verwacht een hoop plezier

Dat Vettel 'zomaar' even op een andere brandstof kan rijden in een historische auto is niet heel gek, aangezien de Duitser de historische FW14B in 2020 kocht en dus de eigenaar is van dit pareltje. "Ik verwacht een hele hoop plezier en ik hoop dat ik dat kan delen met anderen. Wat betreft de brandstof, het kostte wat moeite, maar toen we het eenmaal wisten, was het heel gemakkelijk."

Je zou misschien denken dat de brandstof invloed heeft op de auto, maar volgens Vettel zal er geen verschil zijn met hoe de auto van dertig jaar geleden reed. "Het zal exact hetzelfde klinken en het zal op dezelfde manier rijden." Vettel benadrukt dat hij niet op de limiet gaat rijden en het daardoor minder snel uitziet, aangezien het zijn auto is en deze graag heel wil houden.

Ook interessant:

Na de zomerstop weten we of Verstappen kampioen wordt

Red Bull heeft momenteel de wind in de zeilen met zes Grand Prix-overwinningen op rij. Is daarmee de spanning uit het kampioenschap omdat de Oostenrijkse brigade afkoerst op weer een wereldtitel, of toch niet? Ruud Dimmers, Tom Coronel en Joris Mosterdijk vellen hun oordeel.

Forbidden

Weddenschappen Sebastian Vettel

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Groot-Brittannië 2022 RN365 Nieuwsdossier

4 reacties

Viaplay
x
Interview Lyrische Horner geniet van 'fenomenaal' Red Bull-collectief